Szilasi Viktória 3 milliót nyert Varsóban

2009.12.07. 15:08
A Unibet Open főversenyének svéd győztese, Jimmy Jonsson 43 millió forintnak megfelelő összeget nyert.

December 6-án, vasárnap rendezték az Unibet Open Varsó kilencfős fináléját, az egyetlen magyar, Szilasi Viktória short-stackként kezdte a küzdelmet a bajnoki címért és a 43 millió forintos fődíjért.

A rendkívül kevés zseton miatt Szilasinak all in vagy fold taktikát kellett alkalmazni. Az elsőre még nem tartották az all injét, de másodszor a mögötte ülő Filipe Martins 2-2-vel megadta az emelést. Szilasi J-8-at mutatott és egy pénzfeldobásos szituációt játszott a bennmaradásért. A 4-10-6-10-2 boardon nem sikerült javulnia és a leosztás elvesztésével kiesett a versenyből. Szilasi 3 millió forintot kapott 9. helyezéséért, írja a Póker Akadémia.

A 8. helyen a lengyel profi, Wojcech Frankowski végzett, aki az észt Leibold Imre ellen maradt alul. Előbbi 7-3-mal került all-inbe, utóbbi A-Q-val tartott. A K-6-10-9-5 board nem változtatott az erőviszonyokon, így Frankowski 4 millió forinttal térhetett haza.

A Szilasit korábban kiejtő Martins zárt a 7. helyen, a portugál A-J lapjaival szaladt bele Regis Burlot osztott királyaiba. Martins nem tudott javulni a 2-Q-9-6-5 asztalon, kiesett a versenyből, amivel 5,5 milliót nyert.

A belga Francois Jardinet búcsúzott következőnek, ő J-10-zel kapott ki Tom Rademakers A-8 keze ellen az A-7-4-A-6 boardon. Jardinet 7 millió forintot nyert.

Az 5. helyen az Unibet Open prágai főversenyén is döntő asztalon szereplő Leibold Imre végzett, akinek ezúttal sem sikerült dobogóra kerülnie. Az észt A-J-val nézett bele Jimmy Jonsson A-Q lapjaiba, és a 3-8-4-K-K asztalon kiesett a versenyből, 10 millió forinttal lett gazdagabb.

A svéd Jimmy Jonsson ekkor átvette a vezetést a versenyben, amit már nem engedett ki a kezéből. Jonsson a 4. helyen Tom Rademakert, a 3. helyen Joachim Buchot, míg a 2. helyen Regis Burlotot ejtette ki.

Rademaker 10-8-cal maradt alul Jonsson Q-2 keze ellen a 3-Q-9-3-6 boardon, 4. helyezéséért 14 millió forintot kapott. Nem sokkal később Buch 10-9-cel tolta középre zsetonjait, de neki sem sikerült – az ezúttal Q-Q-t birtkoló – Jonssont legyőznie az A-7-K-3-3 asztalon, így ő is kiesett a versenyből. Harmadik helyével 19 millió forintot nyert.

A heads-up csata Jonsson és a francia Burlot között nem tartott sokáig, a svéd online profi mindössze 15 perc alatt kivégezte ellenfelét. A verseny utolsó leosztásában Jonsson Qc-10d lapokkal ment all-in a Kd-Jc-8c flopon, amit Burlot Ks-9s kezével rögtön megadott. Johnsson hátrányban volt, de a 9h turnön sort alakított ki és átvette a vezetést. Burlot még nyerhetett volna fullal, de a Qd river a svéd győzelmét erősítette meg.

A második helyezett Burlot 28 millió forinttal lett gazdagabb, míg a győztes Jimmy Jonsson – élete legnagyobb sikerével - 43 millió forintot tehetett zsebre.