Viola
-6 °C
-2 °C

Meglökte, leköpte a csaló pókerest

2010.01.21. 21:09
Az amerikai profi, Bryn Kenney amatőr testvére nevén állítólag 250 milliót nyert 2009 szeptemberében, az érthetetlen sikert nehezen tűrik a pókeresek.

2010 első nagyversenye, a PokerStars Caribbean Adventure nem a 19 éves Harrison Gimbel főversenyes győzelme, hanem egy botrány miatt érdemelt kiemelt figyelmet: Jeff Garza meglökte, majd leköpte riválisát, Bryn Kenney-t a PCA 5 000 dolláros mellékversenyén, írja a Póker Akadémia.

"Egy magánkonfliktus miatt ugrottunk egymásnak, nincs köze Bryn account-ügyeihez..." - írta Garza a 2+2-n, a leghíresebb pókerfórumon. "Először nem akartam foglalkozni vele, de tényleg nagyon utálom a srácot, és amikor visszahallom, miket mond a hátam mögött, elborul az agyam. Kiestem, kifelé tartottam, majd észrevettem, hogy engem figyel. Beintettem neki, mire vigyorogni kezdett. Odaléptem hozzá, és valami olyasmit mondtam, hogy mit nézel te tolvaj, és meglöktem. Ekkor hívták a biztonságiakat. Bryn pökhendien rámnézett, és azt mondta, ha nem pókerezne, elég lenne egy okot adnom, hogy... Én meg adtam neki egy okot. A teljesség kedvéért: nem, nem hibáztam el, pontosan az arcát találtam telibe."

„Bryn az ellenségem, semmi tiszteletet nem érzek iránta és ezt akartam kinyilvánítani. Igazság szerint jól meg kellett volna vernem, de ő nem hajlandó kiállni ellenem, tehetetlen embert pedig nem fogok bántani.”

Kenney-t 2009 szeptemberében vádolták meg multi-account csalással, mikor az Udon Wannit néven játszó versenyző 2. lett a PokerStars WCOOP 5 000 dolláros online versenyén, amivel 1 286 400 dollárt nyert. Udon Wannit korábban alacsony tétű versenyeken játszott, érthetetlen volt a hatalmas siker, ráadásul utólag kiderült, számlája Kenney testvérének nevén volt regisztrálva. A csalást (a profi Kenney amatőr testvére nevében játszott) nem tudták bizonyítani, ám sokak szerint Kenney a pókertörténelem egyik legnagyobb, 250 millió forintos lopását hajtotta végre.

Kenney úgy látja, egy korábbi tartozása áll a háttérben. „Egy időben nagyon sokat vesztettem és 12 000 dollárt kaptam tőle kölcsönbe. Ezt még nem adtam vissza, szerintem ezért haragszik rám.”

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!