Néha túlzásba viszem az agresszív játékot

2010.03.11. 00:50
Koroknai András a barátaival kezdte, öt éve játszik. Műszaki informatikusnak tanul, de a póker miatt még nem fejezte be a iskolát. Az asztalnál laza, kitartó és alkalmazkodó, 350 milliót nyert a múlt héten Los Angelesben.

Koroknai András nyerte a World Poker Tour Los Angeles-i főversenyét. A legtöbb zsetonnal, az összes harmadával, toronymagas chip leaderként kezdte a hatfős döntőt, agresszív emelésekkel már a játék elején továbbépítette stackjét. Az utolsó partit flössel húzta be, 1788 ezer dollárt, közel háromszázötvenmillió forintot keresett, ez minden idők második legnagyobb magyar pókernyereménye, írta a Poker Akadémia.

A verseny fizikálisan és mentálisan is megterhelő volt, öt napon át napi 12 órát játszott, utána még haza kellett vezetni a kaszinótól egy órányira lévő szállásra.

"Egy versenyen rengeteg kulcspartit kell nyerni, a legemlékezetesebb a döntő asztalon volt, amikor sikerült dupláznom AJ-val egy KK ellen. Az AK10 flop után magyar szurkolótáborral együtt sikerült egy Q-t kidrukkolni, sort alakítottam ki, megverve így az ellenfelem K-setjét."

"A nyeremény egy részét befektetem, a másik feléből magas nevezési díjú élőversenyeken szeretnék indulni. Költekezni mindig könnyű,  ezzel a kellemes problémával meg tudok birkózni."

Koroknai 28 éves, Debrecenben született, most is ott él. Műszaki informatikus mérnöknek tanul, de a póker miatt még nem fejezte be. 2005 nyarán barátaival, szórakozásból, freerollokkal kezdett pókerezni. 9-10 hónap alatt rengeteg utánaolvasással és fórumozással tanulta meg a játékot, "ezután kezdtem úgy tekinteni a pókerre, mint hivatásra."

Versenyeken rendszeresen játszik, a készpénzes játék a fő profilja. Eddigi legjobb online-eredménye első és harmadik hely százezer dolláros garantált nyereményű versenyen, élőjátékban a bécsi torna főversenyének 8. helye. Online-versenyeken 10-12 asztalig optimális a játéka, ennél többön nem játszik egyszerre. Idén még a World Poker Tour világbajnokságára, a bécsi Spring Poker Festivalra és a Las Vegas-i World Series of Pokerre akar nevezni.

Laza, agresszív stílusban játszik, de az asztal dinamikája alapján vált. Erőssége az alkalmazkodóképesség, a kitartás, szigorúan kezeli bankrollját. Gyengéjének tartja, hogy néha túlzásba viszi az agresszív játékot, és nem tud angolul (a Los Angeles-i tornagyőzelem után például a világbajnok Traply Péter, Bélabácsi segített a tévéinterjúnál).

Nincs barátnője

Hobbija a horgászás, a testedzés, a bowling, sokat bulizik a barátaival, szeret utazni és új dolgokat kipróbálni. Jelenleg nincs barátnője.