Bombanő nyerte a San Remó-i 330 milliót

2010.04.22. 11:35
A 25 éves Liv Boeree asztrofizikából diplomázott, rajong a heavy metálért, a pókernyereményből házakat, autót, gitárt vesz.

Liv Boeree győzött az 5 300 euró nevezési díjú olaszországi EPT-versenyen, a 25 éves bombázó 1 240 játékos elől hozta el az 330 millió forintos fődíjat, írja a Póker Akadémia.

"Elképesztő, el se hiszem, hogy győztem. Az egész verseny alatt éreztem, hogy meg fogom nyerni, de senkinek se mertem elmondani. Tudós vagyok, furcsán hangzott volna tőlem. Nagyon boldog vagyok" - mondta a döntő után.

Boeree egy 500 eurós szatellitről jutott be minden idők legnagyőbb San Remo-i főversenyére, ahol hatnapos küzdelem után a heads-upban Jakob Carlssont győzte le, és szerezte meg az 1 250 000 eurót.

"Okosan fogom befektetni a nyereményt. Veszek egy autót és egy házat, lehet, hogy kettőt. Veszek egy új gitárt és hatalmas hangzavart fogok csinálni az új otthonomban" - folytatta a heavy metálért rajongó modell.

Boeree asztrofizikából diplomázott, de régóta a pókerből él. Korábban a Virgin Medianak dolgozott EPT-közvetítéseken, majd egy póker valóságshowban szerepelt, ahol a 11-szeres WSOP-karkötős Phil Hellmuthtól, minden idők egyik legjobb női játékosától Annie Duketól és Dave "Devilfish" Ullitt-tól tanult játszani.

Megnyerte a 2008-as European Ladies Championships versenyt, gyűjtött négy fizetős helyet WSOP-versenyeken, versenynyereménye összesen közel 200 000 euró volt. A San Remo-i győzelem messze élete legnagyobb sikere.