Százmilliós adósságból jött ki a pókervébén

2010.07.21. 11:27
Michael Mizrachi házait már lefoglalták, a Las Vegas-i WSOP-n három fizetős helyet szerzett, mindenét visszanyerte.

Michael Mizrachi bejutott a WSOP főversenyének döntő asztalára, ha győz, átveheti a vezetést Phil Iveytól a világranglistán, írja a Póker Akadémia.

Mizrachi 2005-ben és 2006-ban is nyert WPT-versenyt, öt év alatt közel hétmillió dollárt keresett. 2009-ben azonban mindössze 335 000 dollár volt a versenynyereménye, pénzének nagy részét egyéb pókerjátékokon eljátszotta.

Hatalmas adósságot halmozott fel, a 2010-es világbajnokság előtt két házát is lefoglalták. A hullámvölgyből a World Series of Pokeren lábalt ki, ahol elképesztő formában játszott, megnyerte a 50 000 dollár nevezési díjú Players Championshipet, további három fizetős helyet szerzett, és összesen közel 1 700 000 dollárt keresett.

Nyolcnapnyi küzdelem után bejutott a 10 000 dolláros főverseny döntőjébe, ahol a 7. helyről várja a novemberi folytatást. Mizrachit a kilencmillió dolláros fődíjú döntő egyik legnagyobb esélyesének tartják, 811 823 dollárt már garantáltan nyerni fog.

"Örülök, hogy kevés zsetonnal kezdem a finálét, mert így nagyobb az esélyem nyerni. Általában akkor nyerek versenyeket, mikor nagyon rosszul mennek a dolgok" - nyilatkozta.

Ha az első két hely egyikén végez, megszerezheti a világelsőséget, megelőzve a jelenkor legjobb pókerjátékosának tartott Phil Ivey-t. Ha győz, a 2010-es WSOP legjobb játékosának járó címet is megkapná, megelőzve a jelenleg vezető Frank Kasselát.