Holyfield pókerben is KO-ra hajt

2010.07.29. 20:33
A boksz egyik élő legendája, a pályafutása alatt öt nehézsúlyú világbajnoki címet szerző Evander Holyfield lesz a London Poker Festival sztárvendége.

Holyfield az 1980-as és 1990-es évek egyik legnagyobb bokszolójának számít. 1984-ben bronzérmet szerzett az olimpiai játékokon félnehézsúlyban, majd 1986-ban cirkálósúlyban profi világbajnok lett, írja a Póker Akadémia

1988-ban súlycsoportot váltott és a Mike Tyson által birtokolt nehésúlyú világbajnoki cím megszerzését tűzte ki célul. Bemutatkozó mérkőzésein megverte a Tyson-rivális James Quick Tillist, és a korábbi világbajnokokat Pinklon Thomast és Michael Dokest.

1990-re mindenki a Tyson-Holyfield összecsapásra várt, ám mielőtt sor kerülhetett volna a mérkőzésre, a viszonylag ismeretlen James Buster Douglas megverte Tysont és megszerezte a világbajnoki övet. Holyfield néhány hónappal később így Douglas ellen küzdött meg a nehézsúlyú világbajnoki címért, és miután ellenfelét a harmadik menetben kiütötte, felült a boksz csúcskategóriájának trónjára.

Profi pályafutása alatt Holyfield 55 mérkőzéséből 43-at megnyert, 28-at KO-val. Legemlékezetesebb meccsein, 1996-ban és 1997-ben is legyőzte Mike Tysont.

A ma már 47 éves bokszoló szeptember első hétvégéjén a London Poker Festival egyik díszvendége lesz. A Leicester Square-n megrendezett Poker in the Park fesztiválra látogatók összesen 9 helyszínen ismerkedhetnek meg a pókerrel, vehetnek részt különböző előadásokon és mérkőzhetnek meg egymással és a különböző sztárvendégekkel.

„Nagy dolognak tartjuk, hogy egy ekkora szupersztár látogat el rendezvényünkre. Evander nemcsak nagy bunyós, de remek pókerjátékos is, az ő jelenléte, valamint az ellene való játék a póker értő közönségének és kevésbé jártas érdeklődőinek is élmény lesz, a boksz rajongóiról nem is beszélve - mondta a Poker in the Park szervezője, Michael Caselli.