Poker Tour: Lendvai Tamás 65 milliót nyert

2010.08.03. 13:45
Az Italian Poker Tour velencei főversenyén öt magyar is pénzbe ért, a döntőt az utolsó helyről nyerte meg Lendvai Tamás, aki 66 millió forintot nyert.

Lendvai Tamás az utolsó helyről nyerte meg az Italian Poker Tour velencei főversenyét, Kovács András a 6. helyen végzett. Előbbi 66, utóbbi 10 millió forintot nyert.

Július 29 és augusztus 2 között rendezték a rangos olasz versenysorozat, az Italian Poker Tour 2200 eurós főversenyét, ami hatalmas meglepetésre telházat, 505 versenyző nevezését hozta. A nyereményalap így 979 000 euróra duzzadt, amiből a fődíj 235 000 euró lett, írja a Póker Akadémia.

A magyar indulók közül az 1A játéknapról Csabai István, Kovács András, Lendvai Tamás, Radócz Ádám, míg az 1B selejtezőnapról Csermely Balázs, Kávai Zoltán, Szabó Zoltán és Urbán Attila jutott tovább.

A második versenynapon a 72 fizetős helyért csaptak össze a játékosok. Csabai István, Radócz Ádám és Kávai Zoltán a kifizetés előtt búcsúztak, öt magyar versenyző viszont pénzbe ért.

Csermely Balázs a 60. helyen 3400 eurót nyert, Kovács András, Lendvai Tamás és Urbán Attila átlag fölötti zsetonmennyiséggel, míg Szabó Zoltán shortstackként jutott tovább a 3. játéknapra.

Július 1-jén 43 versenyző ült asztalhoz, hogy megküzdjön a döntő asztalos helyezésekért. A magyarok közül ketten korán távoztak, Urbán Attila a 30., míg Szabó Zoltán a 25. helyen végzett, amiért mindketten 5 400 euróval lettek gazdagabbak.

Kovács András és Lendvai Tamás viszont kiválóan teljesítettek, és mindketten bejuttak a velencei főverseny 8-fős döntő asztalára. A verseny chip leadere Ali Tekitamgac lett 2 254 000 zsetonnal, Kovács az 5. helyről 815 000 zsetonnal, Lendvai az utolsó helyről 429 000 zsetonnal kezdte a finálét.

Sandro Mazzei és Toby Lewis kiesése után a két magyar játékos rendelkezett a legkevesebb zsetonnal. Először Lendvai Tamás került all-inbe, aki Qh-Qs lapjaival sikeresen duplázott ellenfele, Davide Cerrato Ah-Qc keze ellen a 6h-8h-Tc-Jd-5d boardon.

Pár perccel később Kovács András is megpróbálta megduplázni zsetonjai számát, ám Qd-Jd kezével kikapott La Padula  8h-8c lapjai ellen a Kh-6d-5d-2c-9s asztalon, és kiesett a versenyből. Kovács 6. helyezésével 35 000 eurót nyert.

Lendvai Tamás az utolsó helyről folytatta az ötfős játékot, de imponáló játékkal vette át az irányítást az asztalnál. Néhány órával később A-A lapjaival sikeresen duplázni tudott La Padula 7-7 keze ellen , és további kisebb kasszák megnyerésével átvette a vezetést a versenyben.

Ali Tekitamgac és Christiano Guerra kiesése után, a háromfős játék kezdetén Lendvai chipleaderként, a zsetonok majdnem felét birtokolva állt az első helyen.

Közel kétórás küzdelem után, végül La Padula búcsúzott a 3. helyen. La Padula Kd-Qh lapjaival ment all-in, amit Lendvai As-Qc kezével adott meg. A 3c-4d-5s-Qd-2s board nem változtatott az erőviszonyokon, így a magyar játékos nyerte meg a kasszát.

A heads-up kezdetén Lendvai Tamás 4:1 arányú zsetonelőnnyel rendelkezett, 8 260 000 zsetonjával ellentétben Cerrato 1 845 000-et birtokolt. A kétfős játék nem tartott sokáig, Cerrato ugyanis pár perccel később Ac-5h lapjaival kikapott Lendvai Tamás Kc-Th keze ellen a Jc-9h-2c-Kd-9s asztalon, és kiesett a versenyből.

A leosztás megnyerésével Lendvai Tamás lett a második magyar versenyző Kwaysser Valdemár Ákos után, aki IPT főversenyt tudott megnyerni. Sikeréért 235 000 eurót kapott.