Még 15 magyar versenyben a 900 millióért

2010.10.28. 16:08
A bécsi minden idők legmagasabb díjazású osztrák pókertornája, Bíró Dániel a kilencedik helyen áll.

Jól szerepelnek a magyarok a mintegy hárommillió euró összdíjazású bécsi European Poker Touron, tizenöten jutottak túl az első fordulón. Az 5300 eurós nevezési díjú versenyen az 587 induló van, ez minden idők legmagasabb díjazású osztrák pókertornája, írja a Póker Akadémia.

A sztárok nem mutattak sokat, Luca Pagano, Kevin MacPhee, Rob Hollink, Ludovic Lacay és John Juanda is kiesett, de Stephen Chidwick és Barny Boatman sok zsetonnal jutott  a második játéknapra.

A 15 magyar továbbjutó közül Bíró Dániel áll a legjobban (151 800 zseton), összesítésben a kilencedik. Szintén a 63 345-ös átlagstack felett van Jerney Ádám, Botond „Birs” Balázs és Kamarás Péter. Az átlagnál kevesebb zsetonnal áll Adamovics Csaba, Záhonyi Tamás, Péntek Zsolt, Kövesi Attila, Péteri Gábor, Szabó Tibor Zoltán, Csermely Balázs, Jerney Dávid, Szász „csaba333” Csaba, Drágár Péter és a WSOP-bajnok Gelencsér „Iteo” Péter.

Legnevesebb játékosaink közül a korábbi világbajnok Kwaysser Valdemár Ákos és Traply „Bélabácsi” Péter, Kaló Dénes, Tóth Ricsi, Mayer „frtk” Szabolcs és Czuczor „noirduck” Márton is kiesett.

A chipleader 190 300 zsetonnal a brit Laurence Houghton, a bajnoknak járó 700 000 euróért 278-an küzdenek, a 2. játéknap csütörtökön délben kezdődött.