Kiégett, 24 évesen befejezi a pókerbajnok

2010.11.16. 14:47
Peter Eastgate két éve győzött a WSOP-n, kilencmillió dollárt nyert, most befejezi a pókert.

Peter Eastgate huszonkét évesen szerezte meg a 2008-as World Series Of Poker Main Event karkötőt, mellé minden idők egyik legnagyobb pókerpénzét nyerte, 9 152 416 dollárt. A dán profi ekkor lett ismert játékos, később is eredményes volt, 2009-ben például 2. volt az EPT Londonon. Teljes élőtorna-bevétele 10 904 211 dollár, amivel a tizedik az örökranglistán.

A világbajnok idén júliusban úgy döntött, befejezi, már mindent elért a játékban, nincs motivációja. Most WSOP-karkötőjétől is megszabadul, írja a Póker Akadémia.

"Csak porfogónak tartom. Természetesen a mai napig büszke vagyok rá, hogy megnyertem a címet. De a karkötővel nem tudok mit kezdeni, egyáltalán nem hordom, nem viselek ékszereket. Szóval odaadom valakinek, szerintem sokan vannak, akik értelmes célokra tudják használni..." - nyilatkozta Eastgate, aki az eladásból származó bevételt felajánlotta az UNICEF-nek. A bajnok az eBayen árulja a karkötőt, kikiáltási ára 16 ezer dollár.

Döntése felháborította a pókereseket. A WSOP Main Event karkötője a póker legnagyobb presztízsű díja, olyan, mintha egy sportoló olimpiai aranyát árulná.