1,7 milliárdot nyert Makaón a pókerbajnok

2010.11.22. 19:52
Tom Dwan kifosztotta a kínai üzletembereket, annyit nyert vasárnap a StarWorld kaszinóban, mint Jonathan Duhamel a világbajnoki címmel.

Minden idők egyik legnagyobb high stakes játszmája futott a makaói StarWorld kaszinóban az elmúlt héten, amerikai pókerprofik őrült összegekben kártyáztak kínai üzletemberekkel. Phil Ivey, John Juanda, Chau Giang és Jeff Lisandro is sokat nyert, a legtöbb pénzt azonban Tom "durrrr" Dwan kereste, írja a Póker Akadémia.

Dwant a hét elején hívta heads-up párbajra egy helyi milliárdos, a vállalkozó két éve játszik magas tétes játékokat, ezalatt 13 millió dollárt (2,6 milliárd forint) bukott. A heads-up első meccsét kedden játszották, 4000/8000 dolláros (800 000/1 600 000 forint) vakokkal. Dwan meglepetésre vesztett, 2,5 millió dollárt (500 millió forint) tolt át ellenfelének.

A visszavágót vasárnap játszották, és ekkor már sokkal jobban ment a 24 éves hivatásosnak. Mivel más játékokban is részt vett, összesen 9 millió dollár (1,8 milliárd forint) profittal zárt, ez közel megegyezik Jonathan Duhamel világbajnoki nyereményével.

Az amerikaiak befejezték a makaói portyát, rövid pihenés után visszatérnek az Államokba.