Demján Sándor lemaradt a pókermilliókról

2011.01.09. 18:22
A milliárdos üzletember eggyel a fizetős helyek előtt esett ki, hatodik lett a 100 ezer dolláros nevezési díjú PokerStars Carribean Adventure Super High Roller versenyén.

Heten jutottak a 21 millió forintos torna döntőjébe, de csak öt pókeres érhetett pénzbe. Az első kieső a shortstack Andrew Lichtenberger lett. Hasonlóan kevés zsetonból próbált építkezni Demján is, egy ideig úgy tűnt, sikeres lehet. Több kasszát is nyert, de egy partiban Eugene Katchalov ellen kiesett, írja a Póker Akadémia.

Az üzletember kézben tízes párjával ment all-in egy 8-as magas flopon, Katchalov bubipárral tartotta az emelést. Demján keze nem javult, ezzel a 6. helyen, pénz nélkül fejezte be a versenyt. Az 5. helyért már 200 ezer dollár járt (42 millió forint) volna.

A versenyen Humberto Brenes, Nick Schulman és Bryn Kenney kiesése után a Demjánt is kiejtő Eugene Katchalov játszotta a heads-upot a PokerStars profijával, Daniel Negreanuval. Katchalov sok kasszát nyert, bár Negreanu többször is duplázni tudott. A döntő partiban Daniel 5-ös párral került all-in Eugene 4-es párja ellen. Az asztalra érkező 4-es az esélytelenebb lapnak kedvezett, Eugene Katchalov nyerte a tornát és a 1,5 millió dollárt. Daniel Negreanu a 2. helyért 1 millió dollárt kapott. Így összesített tornanyereménye meghaladja a 14 millió dollárt, ezzel átvette a vezetést Phil Iveytól a világranglistán.