Történelmet írt a halálos beteg pókeres

2011.01.09. 10:34
Kevin Thurman Lyme-kóros, a kemoterápia miatt mindig kimerült és dekoncentrált. Az évek alatt dollármilliókat nyert, és ő minden idők legtöbb PokerStars VIP-pontot gyűjtött pókerese.

Kevin Thurman sikeres pókeres volt, majd 2001-ben közgazdasági diplomát szerzett és elhelyezkedett a szakmájában. Négy évet húzott le egy cégnél, munkája minden pillanatát utálta.

Egyre gyakrabban betegeskedett, először torokfertőzésre gyanakodott, de a helyzet súlyosbodott, a tünetek hónapokig sem múltak. Kiderült, hogy összetett betegsége van: Lyme-kóros, de a malária egy fajtája és sejten belüli paraziták is megtámadták a szervezetét. Orvosai életmentő kemoterápiát és sok pihenést javasoltak, írja a PókerAkadémia.

Thurman 2005-ben felhagyott az állásával és "WizardOfAhhs" játékosnév alatt, 500 dollár kezdőtőkével elkezdett online játszani. Egyre magasabb szintekre lépett, és kevesebb mint egy év alatt 900 ezer dollár nyereséget hozott össze. Betegsége és a kezelések miatt folyamatosan kimerült és dekoncentrált volt, az évek alatt így is több millió dollárt nyert.

Elhatározta, hogy a hobbijában valami maradandót alkot, és a 2010-ben megdönti a VIP-játékos pontrekordot a PokerStarson. Ehhez napi 10-12 óra játék kell egyszerre akár 30 asztalon, az év minden napján.

Folyamatos küzdelemben a betegséggel és a vesztes napok okozta stresszel együtt Kevin Thurman teljesítette célját: minden korábbi eredmény fölé szárnyalva 3 055 385 pontot szedett össze, és ő lett minden idők legtöbb PokerStars VIP-pontot gyűjtött pókerese. Története meseszerű példája a kitartásnak.