Matthäus 140 milliót ér a pókereseknek

2011.01.22. 09:22
A magyar válogatott volt edzője egy online pókerterem arca lesz.

A 150 válogatottsággal a német csúcsot tartó Lothar Matthäus tavaly vált el negyedik feleségétől, a 23 éves Lilianától, a 49 éves futballista jelenleg a bolgár válogatott edzője. Egyéves szerződése van, kétéves hosszabbítási opcióval, emellett 500 ezer euró (kb. 140 millió forint) ellenében egy új területen is kipróbálja magát: betör a pókerpiacra, írja a Póker Akadémia.

Lothar menedzsmentje december vége óta tárgyal a Poker770 nevű, az IPoker-hálózatba tartozó online teremmel. Jelenleg negyedikek a világpiacon, és azt remélik, egy ismert arccal fellendíthetik az üzletet.

A Poker770 egyik munkatársa megerősítette a hírt: "Igen, Lothar lesz a termünk arca a német piacon!". A világsztár még nem nyilatkozott.

Nem ritka, hogy egykori sportolók a pókernél kötnek ki. Talán a legismertebb Boris Becker, aki a PokerStars reklámarca. Szergej Barbarez a Borussia Dortmund, Hamburger SV, a Bayer Leverkusen focistája is volt, ő az Everest Pokerhez adta a nevét. Thomas Brdaricot, korábbi német válogatottat a 888-al hozták hírbe.