Már nem Las Vegas a póker központja

2011.01.30. 17:15

Pár évvel ezelőtt ha Las Vegasban magas tétes pókerre vágyott valaki, talált kedvére való játékot. A választék olyan kaszinókból és pókertermekből állt, mint a Binion's Horseshoe, The Mirage, a Bobby's Room és Ivey terme az Aria-ban.

Az utóbbi időben egyre többet hallani arról, hogy a profi pókeresek Makaóra utaznak az akciódús és folyamatos játékért. Tom „durrrr” Dwan, Phil Ivey és Sam Trickett is hatalmas összegekkel távozott az utóbbi 1 hónapban Ázsiából, számolt be a Póker Akadémia.

Itt nem ritkák a 600/1 200 dolláros vakok és rendszeresen épül több millió dolláros kassza is. A profiknak azért is nagyon vonzó Makaó, mert a gazdag kínai vállalkozókkal teli asztalokról kimagasló profitra számíthatnak.

Phil Ivey szerint Chip Reese pár évvel ezelőtti halálával elkezdett hanyatlani a magas tétes cashgame Las Vegasban. Reese volt a mozgatórugója ezen játékoknak és fontos szerepet töltött be a szervezésükben. Manapság már csak a világbajnokság, vagyis a World Series of Poker versenysorozat ideje alatt található kellő mennyiségű és tétű asztal.

Doyle Brunson Iveyhoz hasonlóan úgy érzi, Las Vegas már nem az a hely, mint régen. Ő a gazdaság gyengélkedését és a nemzetközi versenyek sokaságát látja a háttrében. Brunson a Kaliforniába költözésen gondolkodik, ott mindig találhat jó közepes tétes asztalokat.

Ivey rövid és frappánsan mondata jól mutatja, hogy a játékosoknak a távolság nem akadály, hogy megtalálják a számukra megfelelő, igazán magas tétes cashgame akciót: „Bárhol is legyen, én ott leszek!” – mondta nevetve.