A bajnok sztrájkol a beragadt pénzek miatt

2011.06.02. 09:26
Phil Iveynak elege lett a Full Tilt Pokerből, nem indul a 2011-es világbajnokságon és beperli az online pókertermet.

Azóta, hogy az Egyesült Államokban áprilisban befagyasztották a világ két legnagyobb online pókertermének, a Full Tilt Pokernek és a PokerStarsnak a számláit, az amerikai játékosok azt várták, mikor kapják vissza a beragadt online pénzüket.

A PokerStars korán megkezdte az utalásokat, és már mindenkit kifizetett. A Full Tilt Poker logisztikai problémák miatt még mindig nem adta vissza a játékosok pénzét.

Az FTP egykori profija, a minden idők egyik legjobb pókerjátékosának tartott Phil Ivey megunta a várakozást és sajtónyilatkozatban tette közzé, hogy beperli a Full Tilt Pokert, és ameddig az ügy nem rendeződik, a 2011-es világbajnokságon sem fog játszik, írja a Póker Akadémia.

„Rendkívül csalódott vagyok és szégyellem magam, hogy a Full Tilt-játékosok még mindig nem kapták meg a pénzüket. Hasonlóképpen csalódott vagyok, hogy sok játékos nem tud részt venni versenyeken és pénzügyeiket rosszul érinti a helyzet. Nem fogok játszani a World Series of Pokeren, ugyanis nem érzem igazságosnak, hogy én játszhatok, míg mások nem."

"A nevemet és a hírnevemet mások döntésképtelensége és tétlensége miatt a sárba tiporták, és ezért nem maradok tovább csendben. Elektronikus úton feljelentettem a Tiltware-t. Nem volt könnyű döntés."

"Teljes szívemből elutasítom, hogy a játékosok pénzeit még mindig nem fizették ki és mérges vagyok, hogy olyan rosszul bánnak azokkal az emberekkel, akik végig támogatták a karrierem."