Barátait lopta meg a tehetséges pókeres

2011.08.09. 09:39

Január végén a legismertebb külföldi pókeres fórumon röppent fel a hír, miszerint egy fiatal, José keresztnevű portugál több mint kétmillió eurót nyert európai bejegyzésű online pókertermekben.

Március elején egy José "Girah" Macedo nevű 18 éves srác ugyanazon fórumon elismerte, ő a rejtélyes tehetség. 13 éves korában térdsérülés miatt abbahagyta a focit, 16 évesen kezdett a pókerrel foglalkozni. Édesanyja bankkártyájáról 30 eurót utalt az egyik online terembe, majd hihetetlen tempóban fejlődött, míg pókerbevételei elérték a csaknem 2 millió eurót.

Hamarosan a Lock Poker profija lett, a legjobb játékosokkal folytatott eszmecserét a stratégiákról, később külön társaságot szervezett a legbonyolultabb leosztások kielemzésére. Itt kezdődtek a gondok, ugyanis Girah ezt a csoportot nem a stratégiák átbeszélésére használta, hanem arra, hogy társaitól kicsaljon, amennyit csak tud, írja a Póker Akadémia.

Mikor ’sauron1989’ néven az asztaloknál megjelent egy játékos, Girah rendszeresen arra bíztatta társait, üljenek le vele játszani, hiszen ’sauron1989’ köztudottan gyenge pókeres. A portugál arra kérte a többieket, hogy osszák meg vele a monitorjukon látott képet, így segíteni tud nekik a stratégiában. Társai - annak reményében, hogy egy köztudottan jobb játékostól tanulhatnak - belementek, nem sejtették, hogy a ’sauron1989’ és a Girah nick mögött egy személy, Macedo áll.

Mire az egyik játékosnak feltűnt, hogy a gyenge pókeres hihetetlen játékot produkált ellene, valamint az, hogy Girah mindig ugyanabban az időben tűnik el skype-ról, mikor ’sauron1989' kilép a pókerkliensből, addigra Macedónak közel 30 000 dollárt sikerült kicsalnia társaitól.

Macedo a profi szerződéseit azonnal felbontották, és a fiatal portugál bocsánatot kért. "Hülyeséget csináltam. Az egyik barátom, akit én vezettem be a pókerbe, tett egy javaslatot: csaljunk. A srác miattam kezdett pókerezni, és nagyon sokat vesztett. Arra kért, hogy játsszunk a pókeres barátaim ellen, akiknek így láthatjuk a lapjait. Nem tudom, miért, de rábólintottam. Rettentően rosszul éreztem magam miatta, beszélnem kellett. Végül bevallottam. Elmondtam a srácoknak, mit tettem, azoknak, akiket nagyon tisztelek és ők is tiszteltek engem."

"Teljes mértékben vállalom tettem következményeit. Tisztában vagyok cselekedetem súlyosságával, de vállalom a felelősséget, első lépésként mindenkinek visszafizetem a kicsalt pénzt és 30 000 dollár kártérítést adok. Ugyancsak elmondom az egészet a szponzoraimnak, bármilyen következménnyel is járjon ez."

"Fiatal vagyok, hibáztam, remélem, sikerül elérnem, hogy ne ez határozza meg a rólam kialakult képet. De ha az emberek azt mondják, erre nincs mentség, megértem és elfogadom. Csak szeretném elmondani, sajnálom. Elnézést kérek a srácoktól, akiket átvertem, akik szerettek és bíztak bennem, de csalódást okoztam nekik..."