A bundakirályé lett a betiltott pókeróriás

2011.10.02. 13:04
A Full Tilt Poker licenceinek nagy részét visszavonták, de az Olympique Marseille egykori tulajdonosa, Bernard Tapie így is megvásárolta a céget. A játékosok visszakaphatják pénzüket.

Az FTP működését június 29-én függesztették fel, azóta nem lehet az online pókerteremben játszani és a játékosok pénzét sem tudják kiutalni. Szeptemberben feltűnt egy komoly érdeklődést mutató francia befektetői kör, a Bernard Tapie-csoport részéről vételi szándéknyilatkozat is született, forrásait a Full Tilt Poker és az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma is megvizsgálta,írja a Póker Akadémia.

Tapie politikus, vállalkozó, színész, énekes is egyben

A csoportot az adidas és az Olympique de Marseille egykori tulajdonosa, Bernard Tapie alapította, aki az 1980-as és 1990-es években több mint 40 csődszélén álló céget vásárol fel és tett sikeres vállalattá. Tapie politikus, vállalkozó, színész és énekes is egyben. 1986 és 1994 között volt a Marseille elnöke, a csapat zsinórban öt bajnoki címet nyert, 1993-ban megnyerték a legelső Bajnokok Ligáját (addig BEK-nek hívták a sorozatot), a döntőben a Milant verték 1-0-ra. Tapie azonban leginkább egy bundabotrányról híres: 1993-ban befolyásolta a Valenciennes elleni meccset, emiatt a klubot kizárták az első osztályból, de a BL-címet nem vették el, Tapie pedig börtönbe került.

A tárgyalások hetekig zajlottak, bonyolította a helyzetet, hogy a Full Tilt Poker engedélyét kiadó és korábban felfüggesztő Alderney Gambling Control Comission, a szerencsejáték-felügyelet szeptember 29-én a pókerterem négy engedélyéből hármat visszavont, egyet felfüggesztve hagyott. A francia befektetőkre gondolva az AGCC külön kiemelte, hogy az FTP lincencének visszavonása nem vonatkozik esetleges új tulajdonosra, így biztosítják a lehetőséget a terem megmentésére.

A franciák másnap bejelentették, kizárólagos vételi szerződést írtak alá az FTP vezetőségével a terem és a hozzá tartozó eszközök megvételéről. A hírt Bernard Tapie fia, a csoport ügyvezető igazgatója,  Laurent Tapie jelentette be, és kitért arra, hogy minden, a játékosok felé fennálló tartozást ki fognak fizetni. (Ehhez a befektetőcsoportnak még az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával kell egyeztetnie, ezt a jövő héten kezdik el.)

A nyilatkozat után néhány órával Laurent Tapie egy interjúban elmondta, komoly terveik vannak a Full Tilt Poker márkával, reményeik szerint 2012 januárjában megújult menedzsmenttel indíthatják újra az online termet.