Gigantikus pókertorna lesz a Wembleyben

2011.10.07. 16:15 Módosítva: 2011.10.07. 21:51
Közvetlenül az olimpia után a Wembley stadionban rendezhetik minden idők legnagyobb pókerversenyét. Az első helyezett több mint 2 milliárd forintot vihet haza.

Az International Stadiums Poker Tour (ISPT) a napokban jelentette be, hogy jövőre (három nappal az olimpia befejezése után) augusztus 15. és október 9. között rendezik meg minden idők legnagyobb pókerversenyét, egy 30 000 fős, 30 millió dollár nyereményalapú ötnapos eseményt, írja a Póker Akadémia.

A verseny helyszíne a londoni Wembley stadion, ahol a 30 000 játékos először a nézőtéren, a lelátó székeihez rögzített érintőképernyős monitoron fog játszani. Miután a mezőny 3 000 főre csökken, a játékosok levonulnak a gyepre, és élőasztalokon folytatják.

A versenyen 30 millió dollárt fognak szétosztani a legjobb 3 000 között, a verseny nyertese kereken 10 millió dollárt vihet majd el.

A játékosok internetes selejtezőkön juthatnak majd ki a versenyre, de az ISPT még nem közölte melyik, online oldalról lehet ezt majd megtenni. Ennek egyik magyarázata az lehet, hogy az a bizonyos oldal a Full Tilt Poker lesz, mely egyelőre nem rendelkezik licensszel.

Az ISPT ugyanis a Bernard Tapie Csoport tulajdonában van, mely a napokban jelentette be, hogy felvásárolja a csőd szélén álló, fél évvel ezelőtt a világ második legnagyobb online pókertermének számító Full Tilt Pokert. Ha addig megkapják a licenszet, elképzelhető, hogy a selejtezőket 2012 januárjától már a pókerteremben rendeznék.