Volt felesége kifosztja a pókerbajnokot

2011.12.21. 20:45

A korábbi világelső, élőversenyeken több mint 14 millió dollárt kereső Phil Ivey egykor a legsikeresebb pókerjátékos volt. Kiváló élőverseny-eredményei mellett az online, és az élő cash game-eken is sok pénzt nyert, a világ második legnagyobb pókertermének képviselője és részvényese volt, feleségével, Luciaettával 2002 óta élt házasságban.

A lejtmenet 2009 decemberében indult meg, mikor felbontották a házasságát, és egymillió dollárt (ékszerekben), havi 180 000 dollár eltartási díjat, részvényei és vállalkozásai bevételeinek 40%-át, házuk árából 40%-ot kellett fizetnie volt feleségének, ráadásul előleget kellett adnia Luciaetta új házára és egy autót is kellett neki vennie, írja a Póker Akadémia.

Phil-Ivey-and-Luciaetta

Ivey mindennek eleget tett, a havi eltartási díjat is rendszeresen fizette 2011 áprilisáig, amikor az hirtelen abbamaradt. Ekkor történt, hogy az amerikai hatóságok leállították a játékot a Full Tilt Pokeren, a cég pár hónappal később az egész világon abbahagyta a működést. Ivey onnantól egy centet sem kapott a pókeróriástól, így nem volt köteles fizetni az eltartási díjat. A válási szerződésben ugyanis szerepelt egy olyan kikötés, hogy ha Ivey kapcsolata megszűnik a Full Tilt Pokert működtető Tiltware-rel, akkor mentesül fizetési kötelezettsége alól.

Ivey így két éven belül a feleségét, a munkaadóját és egyik nagy bevételi forrását is elbukta, ráadásul közben a világranglista első, majd 2. helyét is elvesztette, és állítólag dollármilliókat játszott el sportfogadásokon is.

A napokban volt felesége vesztegetéssel vádolta meg: Ivey állítólag ötezer dollárt adott Bill Gonzales bírónak, aki cserébe válásnál Luciaetta számára kedvezőtlen ítéletet hozott, azaz túl alacsonyan határozta meg a nőnek járó juttatásokat. Ennek ellentmond, hogy Ivey több mint 2 millió dollárt adott feleségének, és minden fizetési kötelezettségét időben teljesítette. A pletykák szerint a nő az egész pereskedést azért kezdte, mert teljesen felélte a kapott pénzt, és nem tudja miből fenntartani életszínvonalát.

Az ügy még nem került bíróság elé, de Luciaetta mindenképp perelni fog, ha tárgyaláson kívül nem tud megegyezni volt férjével.