Pókermaratonra készül az egykori katona

2012.05.17. 14:40
Az angol Barry Denson a leghosszabb ideig tartó pókerezés világrekordját akarja megdönteni. A korábbi csúcstartó Phil Laak 115 óráig játszott egyfolytában.

Az elsősorban cash game specialista, dollármilliomos Phil Laak 2010-ben állította fel a pókermaraton világrekordját, a Las Vegas-i Bellagio kaszinóban 115 órán keresztül ült a pókerasztaloknál.

Ezt a rekordot szeretné megdönteni az egykori brit katona, Barry Denson, aki nyugdíjaztatása után a pókerrel kezdett el foglalkozni. Denson hamar a játék szerelmese lett és egy manchesteri pókerligához is csatlakozott, hogy fejlessze tudását.

A liga mind szakmailag, mind a rekordkísérlet szervezésében segítette Densont, aki július 1-jén a manchestei G Casinoban próbálja megdönteni a jelenlegi Guiness Rekordot, írja a Póker Akadémia.

Ehhez Densonnak több feltételnek meg kell felelnie, amelyeket ha nem teljesít, a rekordkísérletet azonnal megállítják:

1.  Folyamatosan játszania kell, óránként mindössze 5 perc pihenőt tarthat. A szünetek halmozhatóak, így akár hosszabb pihenőt is összegyűjthet.

2.  Egy játékos ellen maximum 4 órát játszhat, azaz az asztalnál ülő játékosoknak folyamatosan cserélődniük kell.

3.  A rekordkísérlet alatt nem veszélyeztetheti saját egészségét.

4.  Minimum 116 órát kell játszania.

A rekord felállítását azonban nem kötik Denson pókerteljesítményéhez, azaz ha a fenti kritériumokat teljesíti, akkor nem számít, hogy a játékos nyert vagy veszített során. Denson ennek ellenére nyerni szeretne, hiszen Phil Laak 2010-ben 6 766 dollár pluszban zárt, és nem akar elmaradni a rekordtartótól.

Denson, akárcsak Laak 2010-ben, nyereményét jótékony célokra kívánja felajánlani, a Help for Heroes alapítványt fogja támogatni, mely háborús hősöknek és sebesülteknek gyűjt adományokat. 

„Nagyon szeretném megdönteni a rekordot, és nagyon örülnék, ha egykori katonaként tudnák pénzt gyűjteni egy ilyen nemes célért” – nyilatkozta.