Újabb magyar milliárdos pókerezik nagyban

2012.05.22. 09:47
Demján Sándor után újabb magyar üzletember támadta be a magas nevezési díjú versenyeket, Nagygyörgy Tibor továbbjutott a World Poker Tour döntőjének 3. napjára.

Magyarország negyedik leggazdagabb embere, a 105 milliárdos vagyonnal rendelkező Demján Sándor évek óta rendszeres résztvevője a magas nevezési díjú pókerversenyeknek, ahol a világ legjobb pókerjátékosai és tehetős üzletemberek csapnak össze.

Demján egy-egy versenyen gyakran 4-5 millió forintot fizet be, de volt, hogy 21 milliót is kiadott, mikor 2011-ben elindult a Bahamákon rendezett High Roller versenyen. Versenyt nyerni még nem tudott, de többször is fizetős helyen végzett, legnagyobb nyereménye 10 millió forint volt.

Demján mellett az ingatlanbefektetéssel foglalkozó, a Biggeorge's Ingatlanfejlesztő Zrt. és az Otthon Centrum tulajdonosa, Nagygyörgy Tibor is gyakran megjelenik a pókerasztalok mellett. Nagygyörgy kisebb és néhány nagyobb európai versenyeken vett részt sikerrel, például a 2 000 euró nevezési díjú CAPT Salzburgon döntő asztalra is jutott, ahol 5. helyezésével 3 millió forintot nyert, írja a Póker Akadémia.

Nagygyörgy május 19-én benevezett a 25 000 dolláros World Poker Tour nagydöntőjére Las Vegasban, ezzel Demján után ő is próbálkozik a világ legnagyobb nevezési díjú pókerversenyein.

A rangos tornára eddig 135-en neveztek, ez nem a végleges indulószám, ugyanis egészen a 3. nap közepéig nyitott a regisztráció. Akik ekkor fizetnek be, a deep struktúrának köszönhetően (a játékosok 100 000 zsetonnal kezdtek a 100/200 szinten, a vak másfélóránként emelkedik) még mindig 62,5 nagyvakkal kezdhetik a játékot.

Az első két napról 95-en jutottak tovább, köztük Nagygyörgy is, aki 86 000 zsetonnal zárta, ezzel a 143 ezres átlag alatt végzett. A verseny chip leadere az élőversenyeken 12 millió dollárt kereső, világranglista-6. Michael Mizrachi.