Vanda, Paula
-2 °C
3 °C

Visszatérek, és legközelebb megnyerem

2012.10.30. 14:20
Koroknai András második helyről kezdte a Las Vegas-i pókervébé főversenyének kilencfős döntőjét, ahol ő volt az egyetlen európai. Végül a hatodik helyen zárt, nyereménye 1 640 902 amerikai dollár, azaz körülbelül 360 millió forint.

Koroknai a 109. leosztásban esett ki, amikor all-in ment az amerikai Greg Mersonnal, írja a PókerAkadémia.

„Lazának tartottam Mersont, úgy gondoltam, a K-Q egész jó kártya ellene. Talán kicsit felelőtlen lépés volt, de akkor így éreztem helyesnek" - nyilatkozta Koroknai. „Óriási élmény, borzalmasan jó volt a döntő, mindenképp visszatérek, és legközelebb megnyerem."

http://www.pokerakademia.com/poker_akademia_videok/wsop_videok/wsop_2012/koroknai_andras_a_wsop_foverseny_6_helye_utan_nyilatkozik/
 

A 30 éves Koroknai Debrecenben született, jelenleg is ott él. A helyi egyetem elvégzése után szabadúszó mérnök-informatikusként, illetve a nagybátyja cégénél dolgozott.

Pókerezni azért kezdett, hogy elterelje a gondolatait magánéleti válságáról, mert szakított a barátnőjével, ráadásul egy görögországi úton motorbalesetet szenvedett.

Freerollokon kezdte építeni bankrollját, egyre feljebb lépett, egyre több pénzt keresett a játékkal, és 2009-ben úgy döntött, profinak áll. Tornákon is indult, és alig egy éve volt profi, amikor megnyerte a 10 ezer dollár nevezési díjú WPT L.A. Poker Classicot, amivel 1 788 040 dollárt keresett, ami minden idők második legnagyobb magyar pókernyereménye, a mostani bő 1,6 millió dollárral a harmadik helyre jött be.

Néhány hónappal később a Budapest Poker Open (BPO) bajnoka lett, sikerszériája most a pókervébé főversenyének hatodik helyével folytatódott.