Droggal üzletelt a milliárdos pókerbajnok

2012.11.09. 12:06

A massachusettsi rendőrség november 3-án letartóztatta a 23 éves Joseph Roberge-t, a 21 éves Daniel Karabchievskyt és a 24 éves Anthony Spinellát. A három férfinél nagy mennyiségű LSD-t, ecstasyt és dinitrogén-oxidot (nevetőgáz) találtak, valószínűleg egy kaliforniai drogdílerrel álltak kapcsolatban.

Spinella a pókervilág ismert alakja, "holdplz" nickjén több mint 3,6 millió dollárt (körülbelül 760 millió forint) nyert online tornákon, de élőversenyeken is eredményes, 2011-ben például megnyerte a Battle at the Beach No Limit Hold'em főversenyét, amivel 174 870 dollárt (több mint 35 millió forint) keresett. Teljes élőtorna-nyereménye több mint 419 ezer dollár (közel 90 millió forint). 

Roberge és Spinella egy nyomozónak lett gyanús, kétszer is autójuk mögé bújtak, amikor az arra cirkáló járőrkocsi elhaladt mellettük. A két férfi ezután beszállt az autóba, a Franklin utcából a Pearl utcába hajtottak, a nyomozó pedig követte, majd igazoltatni akarta őket.

A nyomozó, amint az autóhoz lépett, kék, mint később kiderült, dinitrogén-oxidot tartalmazó tartályra lett figyelmes Spinella lábai között, a tartály körül lufik hevertek. (A dinitrogén-oxidot jellemzően lufikba töltve árulják.) Ezután észrevette, hogy Spinella megpróbál egy kristályos anyagot tartalmazó műanyag tasakot elrejteni a kabátjában, ezt később ecstasyként azonosították, írja a Póker Akadémia.

Amikor a nyomozó megkezdte az autó átkutatását, a helyszínre érkezett Karabchievsky, aki elismerte, hogy Spinella és Roberge társaságához tartozik. Az autó átkutatása során egy palack is előkerült, a benne lévő folyadék színe és állaga szintén gyanút keltett. A palack folyékony LSD-t tartalmazott, ami több mint 20 ezer adag LSD előállításához lett volna elegendő.

A három férfi előállítása után többen hallották Spinellát telefonálni a rendőrség épületében. Jól halhatóan közölte, hogy a rendőrség elkobozta a drogok egy részét, de nem az összeset. Roberge a tesvérével telefonált, akit arra kért,   vegye fel a kapcsolatot az összekötőjükkel az óvadék miatt.

A rendőrség Karabchevskyt, Spinellát és Robergét LSD birtoklásával és annak terjesztési szándékával, dinitrogén-oxid birtoklásával, ecstasy birtoklásával és szövetségi drogtörvények megszegésének szándékával gyanúsítja. Roberge ezen felül bevont jogosítvánnyal vezetett, így őt jogosítvány nélküli vezetéssel is vádolják.

Az ügyészséget képviselő Maggie Pastuszak kérvényezte Robert Greco bírótól, hogy tartsák előzetes letartóztatásban a gyanúsítottakat. Spinellánál 5  000 dollár , Roberge-nél és Karabchievskynél 3  000 dollár óvadékot indítványozott.  

Spinella ügyvédje alacsonyabb óvadékért folyamodott, állítása szerint Spinella csak utas volt a járműben, és csak nagyon kis mennyiségű kábítószer volt nála. Karabchievsy ügyvédje szerint ügyfele nem is volt az autóban a letartóztatáskor, így a vádemelés visszavonását kér te .

Roberge ügyvédje szerint ügyfelének családja 15  000 dollárt küldött Roberge óvadékára, a rendőrség mégsem bocsátotta szabadlábra védencét . A rendőrség elmondása szerint a 15   000 dollárt a nyomozás részeként lefoglalták.

A bíró végül 500 dolláros óvadékot rendelt el Karabchievsky esetében, Spinellánál 1  500 dollárosat, Roberge-t pedig óvadék nélkül szabadon engedték. Mindhárman december 3- ra kaptak idézést a bírósági tárgyalást megelőző meghallgatásra .