40 millióját kockáztatja az amatőr pókeres

2013.01.31. 09:37
Az orosz pókeres online versenyen nyert nagy pénzt. Most high stakes asztalokon játszik, egyelőre nyer.

Többször megtörtént már, hogy alacsony téten pókerező hobbijátékos nagy összeget nyert online versenyen, majd high stakes cash game asztalokon, a világ vezető profijai ellen próbálta megsokszorozni a pénzt. Ezek a kísérletek rendszerint csúfos véget értek, vannak, akik teljes nyereményüket elvesztették, vagy annál is többet.

Kedden újabb amatőr vágott bele a high stakes pókerbe. SennaBoris79 néhány nappal korábban végzett 7. helyen a  a Turbo Championship of Online Poker (TCOOP) főversenyén, amiért 193 ezer dollárt (körülbelül 40 millió forint) kapott. Az orosz, akinek a TCOOP-sikeren kívül semmilyen komolyabb pókeres eredménye nincs, ezt az összeget vitte a legmagasabb tétes asztalokhoz, írja a Póker Akadémia.

SennaBoris79 $50/$100 No Limit Hold'em cash game játékokban lendült támadásba, olyan ismert profik ellen, mint például Tobias "KTPOKP" Kuder, Diogo "phounderAA" Veiga, Cort "thecortster" Kibler-Melby, Trueteller, Jacob "Lottenice" Rasmussen és k0b0Ldm4k1. Általános meglepetésre kiválóan sikerült high stakes-bemutatkozása, 27 ezer dollár (több mint 5 millió forint) profittal végzett.

SennaBoris79  nem elégedett meg ennyivel, szerda reggel ismét feltűnt a high stakes asztaloknál. Ezúttal is sikeres volt, 60 ezerre (több mint 12 millió forint) növelte profitját, majd elhagyta az asztalokat.

Az amatőr kártyás sikeres high stakes feltűnése jelenleg nagy figyelmet kap a nemzetközi pókerfórumokon. A legtöbben szkeptikusak, hogy folytatódhat-e a jó szereplés.

Az eddigi legsikeresebb "high stakes amatőr" Diana "sexylady409" Cahill volt. Ő Sunday Million-győzelme után tűnt fel a legmagasabb tétes asztaloknál, 22 ezer dollár pluszban is volt, végül 591 dollárra csökkent nyeresége. Ezután nem jelentkezett high stakes játékokban.

SennaBoris79  jelenleg jobb eredménnyel rendelkezik, az kérdés, képes lesz-e időben megállni. Hosszú távon minimális esélye van a profik között.