Ősi trükkel csaltak 480 milliót a pókeresek

2013.02.01. 10:42
Jean-Paul Pasqualini és Cedric Rossi kézjelekkel kommunikálhatott egymással a PPT Grand Finalon.

Jean-Paul Pasqualini győzelmével zárult a legnagyobb francia tornasorozat, a Partouche Poker Tour (PPT) Grand Final 2009-es főversenye, a francia pókeres 1 429 797 dollárt (körülbelül 300 millió forint) nyert.

A heads-upban ellenfele honfitársa, Cedric Rossi volt, aki 867 458 dollárt (körülbelül 180 millió forint) kapott. Mindkét pókeresnek ez pályafutása legnagyobb nyereménye, azonban egy, a napokban nyilvánosságra került videó alapján úgy tűnik, csalással érték el eredményüket, írja a Póker Akadémia.

Pasqualinit és Rossit azzal vádolják, hogy összejátszottak a döntőben, kézjelekkel mutatták egymásnak, milyen lappal játszanak.

A jelrendszer

Fejtető=Ász, homlok= Király, szem = Dáma, orr = Bubi, száj = 10, nyak = 9 vagy 8, kar = kis pár

Bár a legtöbb pókeres, köztük profik, egyértelmű bizonyítéknak tartják a felvételt, Pasqualini nyílt levélben tagadta a vádat. Mint elmondta, a pár perces videó semmit sem bizonyít, bárkiről összeállíthattak volna ilyen montázst.

„Szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy a döntő zárt ajtók mögött zajlott, és több mint 18 órán át tartott (délután kettőkor kezdtünk, a vége pedig reggel 8:30-kor volt). Tudom, mit tettem. Becsületes módon megnyertem a versenyt" - írta Pasqualini.

A PPT Grand Finalon már történt egy hasonló csalás. A német Ali Tekintamgac negyedik helyen jutott be a 2010-es döntőbe, de miután a szervezők visszanézték a selejtezők felvételeit, megállapították, hogy néhány, a teremben tartózkodó sajtós jelrendszer segítségével informálta az ellenfelek lapjáról. Tekintamgacot végül kizárták.

Mivel a tavalyi volt az utolsó PPT-verseny, nem valószínű, hogy Pasqualini és Rossi ügyét kivizsgálják.