Újonc, de 20 ezerből 20 milliót akar csinálni

2013.02.05. 15:55
A portugál most tanulja a tornapókert, de komoly fogadalmat tett.

Andre "acoimbra" Coimbra közepes és magas téteken pókerező Super Turbo Sit&Go specialista, abban a versenyfajtában 16. volt a 2012-es világranglistán. Tornajátékban viszont kevés tapasztalata van, ezért is okozott meglepetést, hogy bejelentette, 2013-ban 100 dollárból (körülbelül 20 ezer forint) nyerne 100 000 dollárt (körülbelül 20 millió forint), kizárólag versenyeken.

"A cél, hogy 100 dolláros bankrollom 100 000 dollárra növeljem év végéig, kizárólag többasztalos versenyekkel. A kihívás alatt szerzett minden profitomat jótékony célra ajánlom fel. A kihívás akkor ér véget, ha elérem a 100 000 dollárt, vagy véget ér az év. Megkértem a PokerStarst, hogy változtassák SuperNova Elite VIP-szintem BronzeStarra, vagyis semmilyen speciális előnyöm nem lesz " - írtablogjában.

A portugál január 16-án vágott neki. Első napja rosszul sikerült, 30 dollár veszteséggel zárt, vagyis elbukta a erre szánt bankrollja 30%-át, azóta viszont jól halad, február 5-i blogbejegyzése szerint 697 dollárnál tart, és egyre magasabb téteken játszik.

A pókerközösség - az eddigi nyereség ellenére - szkeptikus. A különféle szavazások alapján csak a játékosok mintegy fele gondolja úgy, hogy Coimbra képes lesz teljesíteni a feladatot. Sokan főként tudása miatt hitetlenkednek, a portugál ugyanis számos rosszul megjátszott partit osztott meg blogjában, és maga sem tagadja, csak most tanulja a versenyjátékot. Épp azt szeretné bebizonyítani, hogy bár erősebb az online pókeres mezőny, mint néhány éve, kitartással és szorgalommal manapság is hatalmas pénzek nyerhetők komolyabb anyagi befektetés nélkül, írja a Póker Akadémia.

Coimbra már tavaly is felhívta magára a figyelmet: a 2012 július 12-23. között futó MicroMillions sorozat minden versenyén asztalhoz ült, összesen száz MicroMillions-versenyt játszott le. Ez elsősorban azért nagy szó, mert a napi versenyek több óra csúszással indultak, vagyis alig jutott ideje alvásra a másfél hétben. A MicroMillions-kihívás tekinthető Coimbra eddigi legkomolyabb versenypóker-tapasztalatának.