Negreanu csapata 8-1-re verte Gus Hansenét

2013.03.12. 23:45

A világ egyik vezető játékosa, a PokerStars-profi Daniel Negreanu heads-up kihívást ajánlott a Full Tilt Poker három profijának, Gus Hansennek, Viktor "Isildur1" Blomnak és Tom "durrrr" Dwannak február 27-én. A kihívás apropója egy twitter üzenet volt, amelyben Gus Hansen egy pechesen elbukott partival gúnyolta Negreanut. A leosztásban Hansen pókerrel vitt 408 ezer dolláros (körülbelül 90 millió forint) kasszát a négyszeres WSOP-bajnok kanadaitól, aki fullal játszott.

"Hé, @RealKidPoker, emlékszel erre a partira  http://www.youtube.com/watch?v=_ufZ-DHVCBQ?... - Meglepne, ha valaha is újabb esélyt kapnék tőled, hogy elvegyem a pénzed. ;-)" - írta Hansen.

A Full Tilt Poker-profik elfogadták a kihívást, Negreanu két társat választott a PokerStars igazolt játékosai közül, vagyis 3-3 fős csapatok mérkőz tek. 

Az összecsapás az Full Tilt online asztalain zajlott március 10-én. Minden résztvevő 50 ezer dollárt (körülbelül 11 millió forint) kockáztatott a párbajokon, emellett a vesztes csapatnak 10 ezer dollár (körülbelül 2,2 millió forint) értékben kell nevezési díjat fizetnie a győztes csapat minden játékosának az EPT Londonon, írja a Póker Akadémia.

A párosítások:

Bertrand "ElkY" Grospellier vs Viktor "Isildur1" Blom

Isaac "luvtheWNBA" Haxton vs Tom "durrrr" Dwan

Daniel "KidPoker" Negreanu  vs Gus Hansen

Az emelkedő vakokkal játszott No Limit Hold'em heads-up meccsek mindegyike három asztalon futott.

1. meccs: Bertrand "ElkY" Grospellier vs Viktor "Isildur1" Blom

Az 1. meccs esélyesének napjaink egyik legjobb heads-up specialistája, a mindössze 22 éves Blom számított. Az összecsapás azonban nem a várakozásoknak megfelelően alakult, a WSOP-, WPT-, és EPT-bajnok Grospellier alig több mint félóra alatt kiütötte ellenfelét, 3-0-ás győzelemmel zárt. 

"A taktikám végig kiválóan működött, ráadásul szerencsés is voltam. Sok olyan szituáció volt, amikor erős lappal játszott, de nálam még erősebb lapok voltak, jó példa erre, amikor kétkárós K-J-T flopot kaptam Q-9-re, ő pedig káró Q-4-gyel játszott , és nem javult.   Nagyon fontos volt, hogy megnyerjem a z első asztalt , ezután nagy nyomás nehezedett ellenfelemre. Mivel felkészültem a különböző helyzetekre, volt tervem arra vonatkozóan, hogyan tegyem itt még kellemetlenebbé számára a játékot " - nyilatkozta Grospellier.

2. meccs: Isaac "luvtheWNBA" Haxton vs Tom "durrrr" Dwan

A 2. meccsnek főként az adott pikantériát, hogy a cash game specialista Haxton egy interjúban elmondta, sosem tartotta kiemelkedő No Limit Hold'em játékosnak Dwant. Ez azért is bátor kijelentés, mert jelenleg Dwan minden idők legeredményesebb online high stakes No Limit Hold'em pókerese, 4,2 millió dollár (körülbelül 940 millió forint) profittal áll a műfajban, megelőzve Daniel "jungelman12" Cates-et   (4,1 millió dollár) és Viktor "Isildur1" Blomot (3,6 millió dollár). Haxton igyekezett alátámasztani szavait, és 2-1 arányban legyőzte ellenfelét. Az utolsó asztal döntő leosztásában Dwan A-J-val ment all-in, Haxton A-A-szal tartott, és semleges közös lapok érkeztek.

"Nos, nem nyertem. Nagyon akartam, de nem sikerült. Ennyi az egész" - nyilatkozta Dwan.

3. meccs: Daniel "KidPoker" Negreanu  vs Gus Hansen

A 3. meccsen már csak a PokerStars csapat győzelmének nagysága volt a tét. Hansen jól kezdett, mindhárom asztalon vezetett, Negreanu azonban visszakapaszkodott, majd szerencsés leosztással megnyerte az egyik asztalt. A végjáték Negreanué volt: Hansen előbb osztott bubikkal nézett bele a kanadai királyaiba, az utolsó asztalon pedig J-9-cel vesztett Negreanu A-K keze ellen. 

"Igazából nem számítottam arra, hogy 8-1-es kiütés lesz a vége, de úgy gondolom, ez nem véletlen, jobban felkészültünk, igazi csapat vagyunk. Isaacet külön ki kell emelnem, rengeteget segített, sok infót adott mindenkiről, felkészített minket" - nyilatkozta Negreanu.

Ez volt a póker történelmének első olyan összecsapása, ahol a piacvezető PokerStars és a második legnagyobb online teremnek számító Full Tilt Poker profi játékosai hivatalosan megmérkőztek egymással. Minderre azért volt lehetőség, mert tavaly november óta mindkét terem a Rational Group kezében van.