Bevetettem már a testemet az asztalnál

2013.09.10. 08:45
Liv Boeree szerint a nőknek minden adottságuk megvan, hogy sikeresek legyenek a férfiak játékában.

Az asztrofizikus végzettségű Liv Boeree a női póker emblematikus figurája. 2010-ben megnyerte az EPT San Remo főversenyét, teljes élőtorna-nyereménye 2,2 millió dollár (490 millió forint).

Az online játékban is kiemelkedő, a piacvezető online pókerterem, a PokerStars profi csapatának tagja, 2011-ben megnyerte a terem egyik kiemelt versenyét, a Sunday Warm-Upot, ahol a fődíj 147 ezer dollár volt, írja a Póker Akadémia.

Metálrajongó (emiatt Iron Maidennek is nevezik), rendszeresen pózol a magazinok címlapján, és nem félti a női pókereseket. „Egyre több nő tűnik fel a versenyeken, jellemzően fiatalok, iskolázottak. Szerintem az elkövetkező években még többen leszünk. Bi  ztató a folyamat, összességében persze még mindig nagyon kevés a női pókerjátékos. Azt hiszem, ez a nemek közti pszichológiai különbséggel magyarázható, a nőkben kisebb a versenyszellem, kevésbé vonzzák őket a játékok. Engem mindig ösztönöztek a szüleim, szeretem a versenyhelyzetet, ennek is köszönhetem, hogy az vagyok, aki vagyok. "

A női pókeresek különleges fegyvere az intuíció, ebben jobbak, mint a férfiak. Szintén előnyt jelenthet a külső. „A férfiak sokszor alábecsülik a csinosabb nőket, amit könnyen ki lehet használni." Boeree nem tagadja, használta már külsejét az asztalnál. „Volt rá példa, de nem sokszor. A pókeresek már tudják, ki vagyok, nem tudnám megtéveszteni őket ilyen trükökkel."

A kizárólag nőknek rendezett versenyeket sokan diszkriminatívnak tartják, mások szerint szükség van rájuk. „A nőknek egyenrangú játékosoknak kellene lenniük, de még nem azok, és a tapasztalatlan női pókeresek nem szívesen ülnek le a férfiak közé kártyázni. A női versenyeken tapasztalatot szerezhetnek, itt bátran pókereznek. Sok nő sosem indult volna nyílt versenyen, ha nem próbálja ki magát a női mezőnyben előbb. Az pedig jó a pókernek, ha minél több nő játszik."

Nincsenek hatalmas különbségek a nemek között a pókerben. Ha egy nő keményen dolgozik a játékán, szorgalmasan tanul és sokat játszik, nincs ok, ami miatt arra kellene gondolni, nem lesz olyan jó játékos, mint az a férfi, aki ugyanannyit tesz érte. „Vannak született tehetségek, akik jobb eredményeket fognak elérni a kevésbé tehetségeseknél, de ennek nincs köze ahhoz, hogy férfi vagy nő az illető. Abból válik jó játékos, aki keményen dolgozik a sikerért."