35 millió és 10 ezer leosztás a bizonyíték, hogy a póker nem szerencsejáték

2013.11.05. 20:32
A norvég Haladás Párt politikusa, Erlend Wiborg elfogadta Ola "Odd_Oddsen" Amundsgard kihívását a 10 ezer leosztásos heads-upra.

Az online high stakes pókeres Ola "Odd_Oddsen" Amundsgard megelégelte, hogy a norvég törvényhozás szerencsejátékként tekint az online pókerre, tiltja a helyi lakosok számára. Hogy bizonyítsa, nem a szerencse, hanem a tudás dönt a játékban, 10 ezer leosztásos heads-up kihívást intézett a politikusokhoz. Véleménye szerint ennyi leosztás alatt bármelyiküket felülmúlja, írja a Póker Akadémia.

A Haladás Párt politikusa, Erlend Wiborg belement, egymillió norvég koronában (35 millió forint) fut majd a meccs. „Ola Amundsgard közismerten Norvégia legjobb pókerese. Valószínűleg könnyű ellenfél leszek neki, de elfogadom a kihívást" - nyilatkozta Wiborg, majd hozzátette, mind ő, mind pártja támogatja az online póker legalizációját. Azért vállata, mert így nagyobb nyilvánosságot kaphat az ügy.

Amundsgard és Wiborg, betartva az érvényes törvényeket, külföldön csap össze, az időpont még ismeretlen.

Amundsgard Pot Limit Omaha-specialista, napjaink egyik legjobb, legeredményesebb high stakes játékosa. A PokerStarson 1 762 283 dollár (372 millió forint), a Full Tilt Pokeren 1 603 812 dollár (340 millió forint) pluszban van idén, ezzel az év 3. legnagyobb internetes high stakes nyerője.