Nem bírta ki szex nélkül a pókermilliárdos

2013.11.10. 15:00

Antonio Esfandiari napjaink egyik legsikeresebb pókerese, háromszoros WSOP-, kétszeres WPT-bajnok, 2012-ben megnyerte minden idők legdrágább versenyét, az egymillió dollár nevezési díjú  WSOP Big One-t. Teljes élőtorna nyereménye 25,5 millió dollár, ami 5,5 milliárd forintnak felel meg.

Az amerikainak van miből költeni, nem is él aszkétaéletet, képes a fél világot átutazni egy-egy jó buliért, általában gyönyörű nők veszik körül. Ezért volt meglepő, amikor barátja, a dollármilliomos befektetési menedzser és high stakes hobbikártyás Bill Perkins szokatlan fogadást jelentett be a twitteren augusztusban.

„Újabb nagy fogadás... Antonio Esfandiarinak tartózkodnia kell a szex minden formájától egy éven át... Kibírja?" - írta Perkins.

Bár a fogadás részleteiről nem derült ki több, több forrás szerint 500 ezer dollár (105 millió forint) volt a tét, írja a Póker Akadémia.

Azóta kiderült, Esfandiari nem tudta teljesíteni a feladatot. Szakkomentátorként működött közre a pókervilágbajnokság novemberi döntőjében, ekkor szegezték neki a kérdést: mennyi valóságalapja van a szexmentes fogadásnak? Esfandiari elmondta, valóban megkötötték, de nem bírta, kivásárolta magát. Pénzről nem volt hajlandó beszélni.

A Mágus becenevű pókeresnek korábban is volt sikertelen fogadása Perkinsszel. Egy évig nem ehetett volna kenyeret, ám a 25 ezer dolláros fogadásból öt perc után 5 ezer dollárért
kivásárolta magát.