A bentley-­s parkolókirály lenyúlta más zsetonjait, kitiltották a pókerbajnokságról

2014.01.18. 15:34
Dino Marsani a szünetben magához húzta egyik ellenfele zsetonjait, a Tropicana kaszinó feketelistára tette.

Január 17­-én kezdődött a 200 ezer forint nevezési díjú Belvárosi Poker Open (BPO), ami a magyar pókerbajnokságnak tekinthető. A Tropicana kaszinóban megrendezett tornára újranevezésekkel együtt 77 nevezés érkezett, a győztes 4 523 000 forintot visz haza, írja a Póker Akadémia.

Sok ismert magyar pókeres indult, például a 2008­-as bajnok Gáll Zsombor, a 2009­-es győztes Fehér Zsolt, Stumpf András, a Kármán fivérek, az Unibet Open St Maarten 3. helyezett Hegedűs Emil, Kamarás Péter, vagy épp a tilosban parkolás bentley-­s nagymestere, a belga üzletember, Dino Marsani.

A játéknapon 24 főre fogyott a mezőny. A legjobban Herédi Dániel szerepelt, 207 500 zsetonnal jutott tovább. A hajrában A­J lapokkal vitt nagyobb potot K­T­Q­9­2 boardon, egyetlen ellenfele a partiban, Csákányi Viktor mutatás nélkül dobta lapjait.

Ugyancsak nagy stacket épített Marsani, 165 200 zsetont csomagolt el. A belgának viszont ez lesz az utolsó versenye a Tropicana kaszinóban, kitiltották. Bartha Ferenc a szünet után nem találta asztalán zsetonjait, amit azonnal jelzett a szervezőknek. A kamerafelvételek megtekintésével megállapították, hogy Marsani a szünet alatt a sajátjaihoz húzta Bartha zsetonjait. Nem ez volt az első eset, hogy a szabályszegésen kapták a belgát, azonban ezúttal szándékosságot nem tudtak egyértelműen megállapítani.

A Tropicana vezetősége úgy döntött, két körig kívülről kell néznie az eseményeket, a versenyt még lejátszhatja, utána viszont feketelistára kerül.

Marsani nem érti az egész helyzetet. „Ha tolvaj volnék, nem az egész stacket húznám át magamhoz, hisz az feltünő".