A Pókember DiCapriót is kihasználta, dollártízmilliókat nyert pókeren

2014.05.12. 17:14

A póker hercegnőjeként ismert Molly Bloom egyike annak a 34 vádlottnak, akik ellen 2013­-ban eljárást indított az amerikai szövetségi hatóság. A vád szerint illegális sportfogadási lehetőséget
kínáltak és ugyancsak illegális high stakes pókerjátékokat szerveztek, összesen 27 vádpontot
sorakoztattak fel ellenük. Az ügyészség állítása szerint a szindikátus több tízmillió dollárt keresett,
és közvetlen kapcsolatban állt az orosz szervezett bűnözéssel, írja a Póker Akadémia.

A hollywoodi körökben bennfentes, rendkívül csinos Bloomot azzal vádolták, hogy
New York­ban, Los Angelesben, Miamiban és Las Vegasban szervezett magastétes
pókerjátékokat, amelyekben dúsgazdag üzletemberek és filmsztárok vettek részt, például Tobey
Maguire, Ben Affleck, Matt Damon és Leonardo DiCaprio.

Az ügy tárgyalására május 3­-án volt, Bloom bűnösnek vallotta magát. Enyhe ítéletet kapott, egy év felfüggesztett szabadságvesztést és ezer dollár pénzbírságot. Jesse M. Furman bíró azzal indokolta döntését, hogy a börtön túl kemény büntetés volna egy olyan személynek, aki ismeretségei révén tulajdonképpen csak összehozta az asztaltársaságokat.

Bloom anyagilag is jól jöhetett ki a dologból, és további nagy bevételre számíthat, hiszen már korábban bejelentette, júniusban megjelenik könyve, amelyben minden részletet feltár. Egyre több információ jelenik meg a könyvvel kapcsolatban, így egyre nagyobb az érdeklődés is.

Bloom egyik ismerőse a következőket nyilatkozta a New York Observernek. „Még nem olvastam a könyvet, de annyit tudok, hogy pontos képet fest a pókervilágról, valódi néven hívja a szereplőket. Jófejnek mutatja be a legtöbb résztvevőt, például Ben Afflecket és Matt Damont, de a többieket is, kivéve Tobey Maguire-­t. Ő kap hideget-­meleget, gyakorlatilag megsemmisíti."

A könyv szerint Maguire pókertudása alapján akár profi is lehetne, messze kiemelkedett az
említett mezőnyből. Célja nem a szórakozás volt, hanem a pénz, több tízmillió dollárt nyert. Barátját, DiCapriót csaliként használta, neki köszönhetően olyan privát, nagy nyereménnyel kecsegtető játékokba is bejutott, ahová ő nem kapott meghívást. Cserébe Maguire fizette DiCaprio beszállóját, itt akár dollármilliós összegekről is szó lehet.

A szindikátus másik ismert tagját, a manhattani művészkörökben mozgó Hillel "Helly" Nahmadot
egy év börtönre ítélték a múlt héten. A többi vádlott ügye folyamatban van.