Árpád
-2 °C
3 °C

A folyóból került elő a pókersztár holtteste

2014.06.30. 13:26

A szlovén fővárost kettészelő Ljubljanica folyóból került elő holtan Johannes Strassmann, akinek tíz napja veszett nyoma Ljubljanában. A 29 éves, milliomos német pókerjátékos halálával kapcsolatban számos kérdés megválaszolatlan, írja az MTI.

Jjúnius 21-én, szombaton este, barátai körében látták utoljára élve a ljubljanai főtéren, mielőtt ismeretlen okból elszakadt a csoporttól. Strassmann holttestét pénteken a szlovén főváros központjában fogták ki a Ljubljanica folyóból, személyazonosságát azóta DNS-vizsgálat is megerősítette.

A dpa német hírügynökség szerint a bonni születésű, de Bécsben élő profi pókeres halálának okát és körülményeit homály fedi. Igaz ugyan, hogy eltűnése estéjén a Ljubjanica meg volt áradva, de Ljubljanában, a férfi eltűnése helyén a folyó magas falak közt, egy erősen kimélyített mederben folyik. Bűncselekményre utaló nyomot nem találtak.

A toxikológiai vizsgálat még tart, de ismerői szerint Strassman alkoholt szinte sosem ivott, dorogokhoz pedig „biztosan sosem" nyúlt, sőt az elmúlt hónapokban épp „meditációval próbálta megtalálni önmagát és legbenső énjét".

Üzlettársa, a Salzburgban élő Markus Golsen szerint a tisztázatlan módon elhunyt férfit „még az irigység jellemezte pókeresközösségben is egyenes és őszinte emberként" tisztelték.

Strassmann és Golsen együtt alapított egy jólmenő online pókeriskolát. A Pokerpages internetes szakportál szerint Johannes Strassmann több mint 1,4 millió eurót (433 millió forint) nyert a pókeren azóta, hogy 2006-ban hivatásos pókerjátékos lett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?