Elszámolták a nevezési díjakat, 600 milliót buktak a floridai pókerversenyen

2014.09.03. 11:36
A játékosok 2,5 millió dollárral nagyobb nyereményalapért pókereznek a floridai Seminole Hard Rock Poker Openen, mint amennyi a nevezési díjakból összegyűlt.

Augusztus 28-­án indult a floridai pókerverseny, az 5300 dollár (1,2 millió forint) nevezési díjú
Seminole Hard Rock Poker Open (SHRPO). A tornát 10 millió dolláros (2,4 milliárd forint) garantált nyereményalappal hirdették meg. A garantált nyereményalapot mindig úgy igyekeznek meghatározni, hogy a nevezésekből biztosan több pénz jöjjön be, hiszen más esetben veszteséges a torna a szervezőknek.

Az SHRPO szervezői ezúttal azonban elszámították magukat, írja a Póker Akadémia.

Az idei tornára 1499 játékos regisztrált, ez azt jelenti, hogy 2,5 millió dollárral (600 millió forint) kisebb volt a befizetés, mint a 10 millió dolláros garancia. A játékosoknak ez nagyszerű hír, hiszen kisebb mezőnyben játszhatnak hatalmas nyereményekért, a szervezőknek azonban hatalmas üzleti kudarc, mert saját zsebből kellett pótolniuk az összeget.

A pókerzsargon ezt a helyzetet overlay­nek nevezi, soha korábban nem alakult ki ekkora overlay egy versenyen.

A tornát tavaly is 10 millió dolláros garantált nyereményalappal rendezték, akkor azonban könnyedén összegyűlt a pénz a nevezésekből, 2384-­en indultak. A mostani kudarcot a
legtöbben azzal magyarázzák, hogy a szervezők nem vették figyelembe, hogy a tavalyi
versenynaptárral ellentétben idén több jelentős tornát rendeznek ebben az időszakban az USA-
ban, például a HPT Kaliforniát és a WPT Borgatát.

Az SHRPO az 5. napnál tart, 18­-an vannak versenyben az 1,4 millió dolláros (335 millió
forint) fődíjért. A legnagyobb favorit Dan Colman, a 23 éves amerikai a 8. helyen áll. Colman nagyszerű szezont fut, összesen 19,6 millió dollárt (4,7 milliárd forint) nyert idei versenyein.