Világbajnok, aranylabdás és most pókerben is milliókat kaszál

2015.01.13. 21:52
A kétszeres aranylabdás Ronaldo a PCA-­n, vagyis a Bahama­-szigeteken zajló szupertornán közel járt első pókergyőzelméhez.

Január 8­-án indult a PokerStars Caribbean Adventure (PCA) 10 300 dollár nevezési díjú főversenye. A torna rendkívül népszerű a pókerprofik között, a hatalmas nyeremények mellett a
helyszín, vagyis a Bahama­-szigeteken található Atlantis Resort is vonzó télen.

Az idei versenyre 816 nevezés érkezett, 7 915 200 dolláros nyereményalap alakult ki. A győztes 1 491 580 dollárt kap, ami körülbelül 400 millió forint.

A tornán számos klasszis indult, de a legnagyobb figyelem nem az ő játékukat kísérte. A kétszeres világbajnok brazil focista, Ronaldo is ott volt a mezőnyben, és sorban vitte a kasszákat, írja a Póker Akadémia.

A hétfői, 4. napot 57 pókeres kezdte, Ronaldo ekkor 512 000 zsetonnal a 18. helyen állt, végül a 26. helyet szerezte meg. Utolsó partijában K­T­-re emelt, honfitársa, Eugenio Mattar osztott dámákra tovább emelt, Ronaldo all­in ment, Mattar tartott. Semleges közös lapok érkeztek.

Ronaldo minden asztaltársával kezet fogott a parti után, távozása előtt néhány autogramot is kiosztott. Nyereménye 42 180 dollár (11 millió forint) lett. A kétszeres aranylabdás ezzel pályafutása legjobb élőtorna-eredményét vitte el.

„Korábban is pókereztem, de amikor abbahagytam a focit, komolyabban belevetettem magam a játékba. Főként a versengés vonzott. Nem tudom, hogy valaha igazi profivá válok­-e, mert más dolgok is lekötik az időmet, de mindenképp szeretnék eljutni arra a szintre, amikor reális
eséllyel szállok harcba egy nagy tornagyőzelemért" - mondta.

Több magyar is asztalhoz ült az erős mezőnyben. Ketten érték el a fizető helyeket, Tóth Béla 58., Bujtás László 62. lett. Mindketten 24 140 dollárt (6,6 millió forint) kaptak.

Kedden a döntőbe kerülésért pókerezik a versenyben maradt 24 játékos.