Ödön
1 °C
11 °C

Káromkodva ünneplő blöffkirály magyar hobbipókeres sokkolt a csúcsversenyen

2018.05.04. 15:09 Módosítva: 2018-05-04 16:00:40

Egy magát egyszerűen csak mentalistának nevező, Németországban élő magyar hobbipókeres forgatta fel az EPT Monte-Carlo 5300 eurós nevezési díjú versenyét. Bár a legrangosabbnak tartott európai versenysorozat monte-carlói állomásán olyan nevek jutottak a végjátékba, mint Patrik Antonius, Ole Schemion vagy David Peters, a legnagyobb figyelmet egyértelműen Györgyi Krisztián követelte ki magának.

Györgyi már a döntőbe sem akárhogy jutott be, a river card (utolsónak felcsapott lap) mentette meg, amit eksztatikus diadalkört futva ünnepelt meg, közben sűrű káromkodással éltette magát. Mielőtt valaki elítélné a túláradó megnyilvánulásért, a siker azt jelentette, hogy a selejtezőben 5 eurós nevezési díj megfizetésével induló pókeres legrosszabb esetben is 68 500 euróval távozik a versenyről. Azaz 1500 forintos befektetéssel keresett minimum 21 milliót. Egy esetleges végső győzelemmel pedig 220 millióval távozna Monte-Carlóból.

Bazmeg, mi van, mi van, mi van?! Gyuri vagyok a hegyről!

– kiabálta, majd megtapsoltatta magát a közönséggel.

Szeretlek, anyukám, bazmeg, szeretlek!

– zárta végül ünneplését, a kommentátorok ekkor már Keyser Sözét emlegették, utalva a Közönséges bűnözők című filmben felbukkanó, magyar nyelven káromkodó maffiózókra.

A döntőben aztán Györgyi ott folytatta, ahol abbahagyta, sőt még rátett egy hatalmas lapáttal. Több remek blöff után egy olyan szürreálisan rossz szituációban is sikerrel etette meg ellenfelét, hogy azt a szakértők azonnal a torna történetének klasszikusaként emlegették.

Györgyinek konkrétan a lehető leggyengébb leosztás jutott (treff 7, pikk 2), míg partiban maradó ellenfelének, Jozonisnak a bitang erős két lapja mellé (káró Á, pikk K) a  flop is ígéretesen alakult. Végül azonban a magyar pókeres egy általános döbbenetet okozó all-innel sokkolta a litvánt, aki eldobta lapjait, noha ekkor 90% körüli esélye volt a nyerésre. A Györgyi kudarcában biztos kommentátorok és szakértők szóhoz sem jutottak, míg az ellenfelek közül többen is lepacsiztak a magyarral, aki szokásához híven ezúttal is megmutatta lapjait, általános elképedést okozva az asztaltársaságban. 

A végjáték pénteken 12:30-kor kezdődött, ezen a linken élőben nézhető. Györgyi Krisztián végül az ötödik helyen esett ki a versenyből, ezzel 185 ezer eurót nyert.

(via pókerakadémia)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?