Káromkodva ünneplő blöffkirály magyar hobbipókeres sokkolt a csúcsversenyen

2018.05.04. 15:09 Módosítva: 2018.05.04. 16:00

Egy magát egyszerűen csak mentalistának nevező, Németországban élő magyar hobbipókeres forgatta fel az EPT Monte-Carlo 5300 eurós nevezési díjú versenyét. Bár a legrangosabbnak tartott európai versenysorozat monte-carlói állomásán olyan nevek jutottak a végjátékba, mint Patrik Antonius, Ole Schemion vagy David Peters, a legnagyobb figyelmet egyértelműen Györgyi Krisztián követelte ki magának.

Györgyi már a döntőbe sem akárhogy jutott be, a river card (utolsónak felcsapott lap) mentette meg, amit eksztatikus diadalkört futva ünnepelt meg, közben sűrű káromkodással éltette magát. Mielőtt valaki elítélné a túláradó megnyilvánulásért, a siker azt jelentette, hogy a selejtezőben 5 eurós nevezési díj megfizetésével induló pókeres legrosszabb esetben is 68 500 euróval távozik a versenyről. Azaz 1500 forintos befektetéssel keresett minimum 21 milliót. Egy esetleges végső győzelemmel pedig 220 millióval távozna Monte-Carlóból.

Bazmeg, mi van, mi van, mi van?! Gyuri vagyok a hegyről!

– kiabálta, majd megtapsoltatta magát a közönséggel.

Szeretlek, anyukám, bazmeg, szeretlek!

– zárta végül ünneplését, a kommentátorok ekkor már Keyser Sözét emlegették, utalva a Közönséges bűnözők című filmben felbukkanó, magyar nyelven káromkodó maffiózókra.

A döntőben aztán Györgyi ott folytatta, ahol abbahagyta, sőt még rátett egy hatalmas lapáttal. Több remek blöff után egy olyan szürreálisan rossz szituációban is sikerrel etette meg ellenfelét, hogy azt a szakértők azonnal a torna történetének klasszikusaként emlegették.

Györgyinek konkrétan a lehető leggyengébb leosztás jutott (treff 7, pikk 2), míg partiban maradó ellenfelének, Jozonisnak a bitang erős két lapja mellé (káró Á, pikk K) a  flop is ígéretesen alakult. Végül azonban a magyar pókeres egy általános döbbenetet okozó all-innel sokkolta a litvánt, aki eldobta lapjait, noha ekkor 90% körüli esélye volt a nyerésre. A Györgyi kudarcában biztos kommentátorok és szakértők szóhoz sem jutottak, míg az ellenfelek közül többen is lepacsiztak a magyarral, aki szokásához híven ezúttal is megmutatta lapjait, általános elképedést okozva az asztaltársaságban. 

póker

A végjáték pénteken 12:30-kor kezdődött, ezen a linken élőben nézhető. Györgyi Krisztián végül az ötödik helyen esett ki a versenyből, ezzel 185 ezer eurót nyert.

(via pókerakadémia)