Kihívhatják egy partira Polgár Juditot

2008.10.06. 16:47
Ahogy tavaly, az Index ezúttal is elintézi, hogy valamelyik Polgár lánnyal megmérkőzhessen, ha sikeresen képzeli Polgár Zsuzsa helyébe magát, és megfejt egy feladványt. A sakknapon Kovács Kokó István is asztalhoz ül, Farkasházy Tivadart vakon akarja verni Polgár Judit.

Idén másodszor rendezik meg az Aquaprofit Polgár Sakknapot, amelyiken mindhárom Polgár lány együtt sakkozik, száztáblás szimultánt tartanak október 11-én, szombaton délután három órától a Művészetek Palotájában.

Az első, nagy sikerű sakknap tízéves szünetet tört meg, a kétszeres olimpiai bajnok lányok ugyanis addig nem játszottak együtt sehol sem. Most újra igen, Zsuzsa Amerikából, Zsófia Kanadából tér haza. A tizenkilenc éve világranglista-vezető Judit Magyarországon él, kétgyerekes családanya, a férfiak közt így is huszonhetedik a legfrissebb világranglistán.

Akinek szerencséje lesz, játszhat valamelyikükkel, ehhez csak meg kell fejteniük a következő feladványt: találják meg Polgár Zsuzsa 1985-ös szépségdíjas játszmájának a kulcslépéseit, és ha a harmadik lépés után elkerülhetetlen mattot ad, akkor biztosan a helyes megfejtést küldi el nekünk. (A feladvány öt lépésből is megoldható.)

Az eseményen politikusok, színművészek, sportolók is részt vesznek. Farkasházy Tivadar és csapatával vakon mérkőzik Polgár Judit. Megfejtéseiket telefonszámukkal ide küldhetik el, szerda este sorsolunk.