A világ legjobb sakkozója nagykanizsai lesz

2008.10.10. 11:05
Az idei bajnokságban a korábban szerződtetett két nemzetközi nagymeszter után, a világ legjobbjának tartott indiai sakkozó is a magyar csapatot erősítheti.

Az már eddig is világos volt, hogy a Nagykanizsa erős csapattal vág neki az idei sakkbajnokságnak. Csütörtökön eldőlt, hogy a 2006-ban leigazolt Polgár Judit mellett a spanyol Alexei Shirov és a szlovén színekben versenyző Alekszandr Beljavszkij a csapatot erősíti.

Péntekre kiderült, még náliuk is nagyobb névvel erősödhet az Aquaprofit-Nagykanizsa együttese. A Nemzeti Sport információi szerint nem elképzelhetetlen, hogy a jövőben a magyar együttesben játszhat a világ legjobbjának tartott indiai Viswanathan Anand.

Nádasi Tamás, a klub elnöke ezt nem erősítette meg, de a Magyar Sakkszövetség honlapján – ha csak rövid ideig is, de – a kanizsaiak erősorrendjében az indiai nagymester volt feltüntetve az első helyen.

Nádasi úgy fogalmazott, a szombati Polgár Sakknapra több fontos bejelentéssel készülnek. Nem mellékesen Shirov és Anand éppen egymás ellen játszott világbajnoki döntőt, amelyet végül az indiai nyert meg.

A neves külföldi sakkozók azonban nemcsak a kanizsaiak játékosai lesznek, több csapattal is kapcsolatban állnak, arra kell ügyelniük, hogy a csapataik érdekei ne ütközzenek.

A kanizsaiak tavaly elbukták a magyar bajnoki címet a Zalaegerszeggel, az erősítések elsősorban azt szolgálják, hogy ezt visszaszerezzék. Nagy kérdés, hogy a sztárok mikor és hogyan fognak rendelkezésükre állni, mert ha rendszeresen, a csapat elvben nemzetközi szinten is emlékezeteset produkálhat.