Töröcskei István a sakkszövetség egyik elnökjelöltje

2011.05.03. 10:50

Töröcskei István, a Széchenyi Bank elnöke, a MAVIR Zrt. igazgatóságának elnöke elvállalta a Magyar Sakk Szövetség (MSSZ) elnöki posztjára történő jelölését. Töröcskei István, a Hír TV, a Lánchíd Rádió és a Magyar Nemzet egyik tulajdonosa elősegítheti új kommunikációs csatornák megnyitásával a sakk iránti érdeklődés jelentős növekedését és ezen keresztül a szponzorok támogatását - áll az MSSZ-nek az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Az elnökjelölt a magyar sakksport kimagasló hagyományos értékeit megőrizve kívánja biztosítani azt, hogy a sakkozás továbbra is sikereket hozzon Magyarország számára, ennek érdekében a sakksport egyesületi háttere országszerte erősödjön, a magyar sakkozás legyen a megbecsült nemzeti értékeink egyike. Fontosnak tartja, hogy a sakk épüljön be a fiatalok mindennapos tevékenységébe, segítse elő szellemi és kulturális fejlődésüket. A magyar sakksport és az MSSZ megújulása érdekében fel kívánja használni széleskörű menedzseri tapasztalatait, a nemzetközi pénzvilágban, valamint a Magyarországon kialakult kormányzati és társadalmi kapcsolatait - olvasható a szövetség tájékoztatójában.

Kunos Péter, az MSSZ elnöke tavaly év végén jelentette be, hogy nem tölti ki 2013-ig szóló mandátumát, s 2011 elején távozik a szövetség éléről. Töröcskei István mellett Seszták Miklós, a KDNP alelnöke szintén jelölt az elnöki posztra. Az elnökválasztásra szombaton kerül sor.