Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Almási Zoltán 19. a sakk világranglistán

2011.07.01. 16:04

Újra a világ legjobb húsz játékosa között szerepel Almási Zoltán sakknagymester.

A versenyző a július 1-től érvényes világranglistán a 19. helyet foglalja el, kilenc ponttal megelőzve Lékó Pétert, aki a 25. pozícióban szerepel. Almási az elmúlt két hónapban nyolc játszmát vívott, összesen hét Élő-pontot gyűjtött, ezzel jelenleg 2726 pontja van.

"Áprilisban, Azerbajdzsánban játszottam egy erős versenyen, és az ott elért eredmény alapján sikerült nyolc pontot gyűjtenem. Korábban, úgy 15 évvel ezelőtt már a 17. helyen is álltam, tavaly májusban pedig 20. voltam – mondta Almási, majd hozzátette: – A játék továbbra is jól megy, érzem, jó formában vagyok és remélem, ez Kínában is így lesz a júliusi csapat-világbajnokságon. Mivel a világ kilenc legerősebb csapata és Afrika legjobbja lesz ott, ezért jóval erősebb versenynek számít, mint az olimpia. Bízom benne, hogy nekünk fog jól kijönni a lépés, a csapatunk most nagyon erős, ráadásul közös edzőtáborban is készülhettünk. Azt azonban sajnálom, hogy Berkes Ferenc nem tud eljönni, hiányozni fog a csapatból."

A magyar válogatott Lékó, Almási, Polgár Judit, Balogh Csaba és Erdős Viktor összeállításban szerepel majd a kínai Ningbo városában július 16. és 26. között sorra kerülő vb-n.