Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Költözik Polgár Zsuzsa sakkiskolája

2012.02.10. 11:52

Idén júniusban új helyre költözik a Polgár Zsuzsa nevével fémjelzett, egyesült államokbeli egyetemi sakkiskola: a lubbocki Texas Tech University után a következő tanévtől a St. Louis-i Webster University lesz az intézmény székhelye. A chess.com című internetes szaklap beszámolója szerint a költözést  bejelentő legidősebb Polgár-nővér azt is közölte, hogy a csapat nyolc vezető tagja is vele tart majd. A honlap megjegyzi, hogy St. Louis egyre inkább az Egyesült Államok sakk-központjává válik, s ez a mostani lépés is ezt támasztja alá.

Az olimpiai és világbajnok Polgár Zsuzsa azzal indokolta a költözést, hogy a Websteren szélesebb eszköztár áll majd rendelkezésre oktatásai programja, a SPICE  (Susan Polgar Institute for Chess Excellence) fejlesztéséhez.

A Texas Tech csapat egyébként címvédő az amerikai egyetemi bajnokságban, s még a költözés előtt - március elején-április végén - megpróbálja megvédeni elsőségét Washingtonban.

„Köszönöm az elmúlt öt évet a Texas Tech egyetemnek. Olyan valaki vagyok, aki folyamatosan, lassan negyven éve próbálja emelni a lécet, és áttörni a korlátokat a sakkban, így nem mehettem el a Webster egyetemen kínálkozó lehetőség mellett.” - írta Polgár Zsuzsa, hozzátéve, hogy a közeljövőben több oktatási intézményben is beindítják majd a SPICE-programot.