Auguszta
-3 °C
2 °C

Harmadszor is remi a sakk-vb párosmeccsén

2013.11.12. 15:14

Az előző kettőhöz hasonlóan kedden a harmadik parti is döntetlennel zárult az indiai Csennaiban zajló sakkvilágbajnoki döntőben a címvédő indiai Viswanathan Anand és a norvég kihívó, Magnus Carlsen között.

Az előző két, igen rövid játszma után ezúttal már igazi küzdelem alakult ki a felek között. Ebben a sötét bábukat vezető Anand került kedvezőbb pozícióba, sőt gyalogelőnyre tett szert, de fölényét végül nem tudta érvényesíteni, így 51 lépés után remiben állapodott meg egymással a két nagymester - a döntő honlapja szerint.

A maximum 12 partisra tervezett párharc során két-két forduló után egy-egy pihenőnap következik, az utolsó mérkőzést a tervek szerint november 26-án játsszák. Amennyiben addig egyik fél sem éri el a 6,5 pontot, azaz döntetlen az állás, négy rövidebb játékidejű, úgynevezett rapid összecsapásból álló rájátszás következik.

A sakkvilágbajnoki párosmérkőzés összdíjazása 1,85 millió euró (körülbelül 550 millió forint), ebből a győztes 1,1 milliót (326,5 millió forint) vihet haza.