Stefánia
0 °C
3 °C

Mindkét válogatott nyert a sakkolimpián

2014.08.02. 20:40

A magyar férficsapat Algéria legjobbjai ellen nyert fölényesen, a női válogatott pedig Bolívia együttese felett diadalmaskodott könnyedén a sakkolimpián, amely szombaton kezdődött meg a norvégiai Tromsőben.

A férfiaknál az első táblán játszó Balogh Csaba és az első olimpiáján részt vevő, harmadik táblás Rapport Richárd a sötét színeket vezetve gyűjtötte be a teljes pontot, s miután Almási Zoltán és Polgár Judit világossal szintén feladásra késztette ellenfelét, 4-0-s magyar diadallal zárult a mérkőzés.

A nőknél - az első táblán a sötét bábukat vezető kétszeres olimpiai bajnok, nagy visszatérő Mádl Ildikóval - ugyancsak magabiztos magyar győzelem született a bolíviai válogatott ellen.

Eredmények, 1. forduló:

férfiak:

Algéria-Magyarország 0-4

Mohamed Haddus-Balogh Csaba 0-1

Almási Zoltán-Halil Bengerabi 1-0

Szaad Beluada-Rapport Richárd 0-1

Polgár Judit-Jamin Szeddaui 1-0

nők:

Bolívia-Magyarország 0-4

Maria Eugenia Ramírez-Mádl Ildikó 0-1

Gara Anita-Daniela Cordero 1-0

Lucia Estrada-Gara Tícia 0-1

Papp Petra-Alexandra Prado 1-0

A férfiak versenyében 175, a nőknél majdnem 140 válogatott nevezett az augusztus 14-éig tartó, 11 fordulós eseményre, amelyet svájci rendszerben bonyolítanak le - itt nem minden hasonló képességű válogatott játszik egymással -, pontegyenlőség esetén pedig most már a csapatgyőzelmek száma dönti el a sorrendet, nem az egyes táblaeredmények.