Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Lékó visszatér, erős csapattal megyünk az Eb-re

2017.09.06. 16:03

Lékó Péter egyéves kihagyás után újra ott lesz a magyar férfi sakkválogatottban az október 27-én Krétán kezdődő csapat Európa-bajnokságon. 

Balogh Csaba, az idén bemutatkozó férfi szövetségi kapitány a Magyar Sakkszövetség szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette: "ahhoz, hogy igazán jó eredményt érjünk el, szükség van Lékó húszéves tapasztalatára".

A csapatot még Rapport Richárd, Almási Zoltán, Berkes Ferenc és Erdős Viktor alkotja. Vagyis a legerősebb összeállításban veszi fel a küzdelmet.

Balogh Csaba szerint a reális cél az első tízbe kerülni, de szeretné, ha sikerülne az első hatba jutni.

Papp Gábor kapitány közölte, a női válogatott a Hoang Thanh Trang, Lázárné Vajda Szidónia, Gara Anita, Gara Tícia, Papp Petra összeállításban szerepel az Eb-n. A szakvezető az első hatba várja az együttest, a titkos cél egy dobogós helyezés.  

A szövetség idén először rendezi meg a Magyar Sakk Napját, az eseményre szombaton 10 órától a József Attila Színházban kerül sor.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?