Judit
2 °C
7 °C

Újabb rekord: a 11. meccs is döntetlen a sakkvilágbajnoki döntőben

2018.11.24. 18:51

Az első tízhez hasonlóan szombaton a 11. parti is döntetlennel ért véget az egymillió dollár összdíjazású londoni sakkvilágbajnoki döntőben. Az állás így 5,5-5,5 – ezzel újabb rekord dőlt, hiszen kezdésként 11 remi még sosem volt a világbajnoki döntőben. Az eddigi rekord az orosz Garri Kaszparov és az indiai Viswanathan Anand 1995-ös New York-i párharcában született, akkor az első nyolc mérkőzés zárult döntetlennel.

A szombati meccsen a harmadik címvédéséért küzdő norvég Magnus Carlsen vezette a világos bábukat, de nem tudott előnyös helyzetet kialakítani, így az 55. lépést követően remiben állapodott meg az első vb-címéért küzdő amerikai Fabiano Caruanával, írja az MTI.

A londoni finálé vasárnap folytatódik, akkor Caruana lesz világossal, ha a 12. játszma sem hoz döntést, akkor rapid partik következnek. Caruana sikere esetén 46 év után lenne ismét amerikai világbajnok.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?