A Facebook szerint nem gyaláz a magyar zászlót lehugyozó román póló

2015.06.26. 13:24 Módosítva: 2015-06-26 13:28:28

Közeledik a magyar–román futball Eb-selejtező, egészen pontosan szeptemberben Budapesten találkozik a két válogatott. A szurkolók ehhez képest korán elkezdtek készülődni a meccsre.

Napokkal ezelőtt egy román szurkolói csoport, a Pyro SudEst Torte Fumigene például azzal hergelte a magyar szurkolók erre nyitott részét, hogy a Facebook-oldalukon olyan mezeket mutatott be, amelyen román emberek egy magyar zászlót pisilnek le, és mindezt díszes Fuck Hungary szövegkörnyezetbe helyezték.

Amint várható volt, a hergelhető magyarok felhergelődtek, és néhányuk jelentette a Facebooknak. 

A Facebook azonban nem lépett, szerintük a lehugyozott magyar zászló

nem sérti a Közösségi alapelvekben foglaltakat.

A meglepő vizsgálati eredményt elsőre nem hittem el, ezért magam is jelentettem, hogy kiderüljön, valakik nem csak újabb magyarokat akarnak-e felhergelni.

A kategóriák közül a gyűlöletbeszédet választottam, de meglepetésemre alig egy óra múlva a Facebooktól elutasító választ kaptam:

A válasz azért is különös, mert a Facebook meglehetősen konzervatívan viszonyul a posztokhoz és a felhasználókhoz is, volt már olyan fénykép, amelyet azért cenzúráztak, mert egy mellhez hasonlító emberi könyököt ábrázolt, de politikai témákban, uszító tartalommal szemben eddig könyörtelenek voltak.

Egy lehugyozott zászló viszont a Facebook szerint a közösségi alapelveknek megfelel.