LeBron James voltam már LeBron James előtt

2015.07.02. 09:09

Ha LeBron James kerül szóba különböző fórumokon, gyakran kezdik hasonlítgatni korábbi klasszisokhoz, például Michael Jordanhez, ez történt a napokban egy amerikai kosarastáborban is, ahova a bajnokság nagy sztárjait hívták meg. Egy NBA-legendának viszont nagyon fáj, hogy ő sosem kerül szóba ilyenkor. 

Ő Scottie Pippen, a kilencvenes évek legendás Chicago Bullsának egyik legfontosabb tagja, aki Jordannel együtt hat bajnoki címet nyert. 

Én már LeBron James voltam LeBron James előtt. Az olyan legendákhoz hasonlítják, mint Magic Johnson vagy Michael Jordan, pedig igazából jobban hasonlít rám. Több hasonlóságot lehet látni a játékában az enyémhez. Engem általában kihagynak az ilyen összehasonlításokból

- panaszkodott az ötvenéves Pippen, aki eredményei és fantasztikus játéktudása ellenére sosem kapott elegendő figyelmet Michael Jordan mellett. Néhány éve azt mondta, Jamesből akár jobb kosaras is lehet, mint Jordan volt. 

LeBron amúgy már tiszteletét tette a Bulls hatszoros bajnokának, egyszer elmondta, hogy mennyire csodálta gyerekként Pippen játékát, nagy hatással volt rá.