Az iráni női válogatottban férfiak játszottak

2015.09.30. 09:20

Egy arab nyelvű hírportál szerint az iráni női futballválogatott nyolc tagja nem volt nő. A botrány ezen a héten robbant ki, miután az Al Arabija beszámolt az esetről.

Az esetre egy interjúból derült fény, amelyet Mojtabi Sarifi, az iráni liga egy hivatalossága adott egy diáklapnak. Ő arról beszélt, hogy nyolcan nem estek át nemváltó műtéten, de az nem derült ki, hogy a valóságban hány férfi játszott a női válogatottban.

Sarifi nem árulta el, kikről van szó, egy kapus került eddig szóba, aki 2010-ben játszott a válogatottban. Mindenesetre többen úgy fejezték be a karrierjüket, hogy egyáltalán nem derült ki, hogy nem nők. Az iráni szövetség nem reagált a hírekre.

Szerinted ezek a játékosok nők?

És hogy egyszeri, megismételhetetlen esetről van-e szó? Nem tudjuk, mindenesetre érdemes megnézni ezt a gólt az iráni női futsalválogatottól. Az összjáték, de különösképpen a játékosok mozgása erősen arra emlékeztet, ahogyan általában férfi csapatok játszanak, de persze nem akarunk olyat állítani, hogy nők ne lennének képesek ilyen mozdulatokra, összetett és taktikailag tökéletes játékra.