Mourinhót a vereségről kérdezték. Itt a hét perces válasza

2015.10.04. 08:13

Állítólag ilyen még nem volt a Premier League történetében, hogy egy edző ilyen hosszú monológot adjon elő egy egyszerű kérdésre:

Mi a véleménye a csapata teljesítményéről?

José Mourinho, a Chelsea menedzserének borzasztó hete van, már a múlt héten sem sikerült győzniük az angol bajnokságban, aztán a Bajnokok Ligájában kikaptak a Portótól, és most a PL-ben a Southamptontól.

Jose Mourinho Post Match İnterview - Chelsea 1-3 Southampton

Mourinho beszédének három főbb pontja van, az egyik, hogy nem fogja most elhagyni a klubot. A Chelsea 37 éve nem kezdett ilyen rosszul a klub, így ha ki akarják rúgni, ki fogják rúgni, de ő nem fog a felelősség elől elfutni.

Ugyanakkor azt is mondta, hogy a csapatának most összefogásra van szüksége, hiszen nem ő az egyedüli felelős, mindenki az a csapatban és annak környékén.

Szerinte a legjobb négyben fognak végezni, és ha kirúgják, akkor a klub történetének legjobb menedzserét fogják kirúgni. Most nagyon rosszul esik neki ez a sorozat, kifejezetten fáj, mert szereti ezt a klubot, de küzdeni fog, és tudja, hogy a játékosai is küzdeni fognak.

Beszédének egy jelentős részét pedig annak az összeesküvés-elméletnek szentelte, amelynek célpontja szerinte a klub. Játékvezetők nem adnak meg büntetőket, mint ezen a meccsen 1-1-nél szerinte egy nagyot, meg egy kicsit. Továbbá az angol szövetség is bünteti a klubot, utalt Diego Costa eltiltására szerinte olyan képek alapján, amilyenek más meccseken is láthatók. Illetve a BL-ben sem kapott meg büntetőket, és ez azért baj, mert a csapata az első negatív döntésre összeomlik.

A monológ végén megköszönte a lehetőséget, és elviharzott.