Mourinhót a vereségről kérdezték. Itt a hét perces válasza

2015.10.04. 08:13

Állítólag ilyen még nem volt a Premier League történetében, hogy egy edző ilyen hosszú monológot adjon elő egy egyszerű kérdésre:

Mi a véleménye a csapata teljesítményéről?

José Mourinho, a Chelsea menedzserének borzasztó hete van, már a múlt héten sem sikerült győzniük az angol bajnokságban, aztán a Bajnokok Ligájában kikaptak a Portótól, és most a PL-ben a Southamptontól.

Mourinho beszédének három főbb pontja van, az egyik, hogy nem fogja most elhagyni a klubot. A Chelsea 37 éve nem kezdett ilyen rosszul a klub, így ha ki akarják rúgni, ki fogják rúgni, de ő nem fog a felelősség elől elfutni.

Ugyanakkor azt is mondta, hogy a csapatának most összefogásra van szüksége, hiszen nem ő az egyedüli felelős, mindenki az a csapatban és annak környékén.

Szerinte a legjobb négyben fognak végezni, és ha kirúgják, akkor a klub történetének legjobb menedzserét fogják kirúgni. Most nagyon rosszul esik neki ez a sorozat, kifejezetten fáj, mert szereti ezt a klubot, de küzdeni fog, és tudja, hogy a játékosai is küzdeni fognak.

Beszédének egy jelentős részét pedig annak az összeesküvés-elméletnek szentelte, amelynek célpontja szerinte a klub. Játékvezetők nem adnak meg büntetőket, mint ezen a meccsen 1-1-nél szerinte egy nagyot, meg egy kicsit. Továbbá az angol szövetség is bünteti a klubot, utalt Diego Costa eltiltására szerinte olyan képek alapján, amilyenek más meccseken is láthatók. Illetve a BL-ben sem kapott meg büntetőket, és ez azért baj, mert a csapata az első negatív döntésre összeomlik.

A monológ végén megköszönte a lehetőséget, és elviharzott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?