A stadionátadó időpontja már megvan, nézők még nincsenek

2015.10.19. 09:45

A bontás után, október végén kezdődik az MTK Budapest új stadionjának, a Hidegkuti Nándor Stadionnak az építése, írja az MTI. A megnyitó a jelen állás szerint 2016. szeptember 21-én lesz, és már az ellenfél a portugál Sporting lesz.

Deutsch Tamás MTK-elnök a Digisport hétfői Reggeli Start című műsorában elmondta, a napokban fogják kiválasztani a kivitelezőt, és az év végén, a jövő év elején már láthatóak lesznek az új, közel 5500 nézőt befogadó stadion körvonalai, a centerpályát pedig ezután kezdik majd építeni. Az idén az MTK háromszor játszott hazai pályán, azaz most éppen a Bozsikban, előbb 600, aztán 800 majd 1100 néző előtt, legutóbb a Videotont fogadta.

Deutsch szerint a kormánynak október elején azért kellett további 1,5 milliárd forint támogatást jóvá hagynia, mert a létesítményben az eredetileg tervezetthez képest háromszor annyi VIP-páholyt, modernebb nevén Sky-boxot alakítanak ki, mint eredetileg tervezték, amire  Deutsch szerint a hosszú távú, gazdaságos működtetés miatt van szükség. Másfelől az új stadion építésével együtt a létesítmény teljes környezetét is megújítják - tette hozzá. 

Deutsch Tamás tájékoztatása alapján jövő ősztől a jelenleg NB III-as BKV Előre is az új Hidegkuti Stadionban játssza majd hazai mérkőzéseit. Ugyanakkor utóbbi együttes Sport utcai sporttelepén két edzőpályát alakítanak ki, így a Salgótarjáni úti létesítményekkel együtt összesen hat gyakorlópályából álló edzőközpont alakul majd ki, s jövő ősszel ide költözik az MTK jelenleg Agárdon működő utánpótlás-akadémiája.

A teljes beruházás körülbelül 6 milliárd forintból valósul meg.